Szerző: virag Közzétéve:

Alul krémes, csípős szósz, a tetején ropogós sajt: könnybe lábad a szemem, amikor elképzelem ezt a burgonya gratint.

Azt hiszem, az emberek többsége egyetért abban, hogy bármi amit sajttal töltenek meg, csodálatos ízű. Ezért mutatom most meg a kedvenc burgonya gratin receptemet az extra adag ropogós vegán reszelt sajttal. A legjobb dolog a receptben, hogy mindenki meg tudja csinálni. Nagyon egyszerű, csak egy kis türelmet kell magaddal vinned. Ahhoz, hogy a krumpli jól megfőjön, az alsó réteg szép krémes, de a teteje szép ropogós legyen, a sütőben egy órán át kell sütni. De a várakozás mindent megér.

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 250 ml vegán tejszín
  • 250 ml zabtej tej
  • frissen reszelt vegán sajt
  • vegán vaj
  • 1 ek instant zöldségalaplé
  • szerecsendió
  • őrölt bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A tepsit előre kenjük ki a vegán vajjal. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a fokhagymagerezdet vagy préseljük össze, és tegyük a formába. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. 
  2. A burgonyát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Az elkészített burgonyaszeletek felét elterítjük a serpenyőben, a réteget enyhén fűszerezzük gyógynövényekkel, sóval és szerecsendióval, majd rétegezzük rá a burgonyaszeletek másik felét. 
  3. Most elkészítjük a finom szószt: keverjük össze a vegán tejet és a vegán tejszínt egy tálban. Ízesítsük megfelelően a zöldségalaplével, fűszersóval, őrölt borssal és szerecsendióval, majd az egészet összekeverjük és a tepsiben lévő burgonyás rétegekre öntjük. 
  4. Végül jön a legjobb rész: ízlésünk szerint szórjuk meg a választott frissen reszelt vegán sajttal. Tegyük be a gratint a sütőbe, és hagyjuk egy órán át sütni.

Source link

Vélemény, hozzászólás?