Majdnem belehalt a hosszú útba.

Melegebb helyre vágyott

Van, hogy a pingvineknek is elegük lesz a sarkvidéki hidegből és melegebb tájakra vágynak. Így történt ez Pinguval is, aki fogta magát és az Antarktiszról konkrétan elbattyogott Új-Zélandra. Az Antarktiszon egyébként -40 Celsius fokos hideg van. A bátor pingvin, így 2000 mérföldes távot tett meg, amikor is rátaláltak új-zélandi lakosok a tengerparton és azonnal állatorvoshoz vitték, mert látták az állaton, hogy csak piheg, alig van ereje és teljesen ki van merülve.

A helyiek nevezték el Pingunak is, aki már egy speciális pingvingondozóhoz került, ahol gondját viselik és hamarosan egy pingvinek számára biztonságos partra viszik az állatot. Harry Singh, a civil aki megtalálta a pingvint a parton, először nem hitt a szemének. Azt hitte, egy plüsspingvint lát, annyira nem mozgott szegény madár. De mikor közelebb ment megnézni mit is lát, szembesült vele, hogy egy igazi pingvinről van szó. Singh eszébe jutott, hogy itt kutyák is szoktak futkározni, így nem hagyta ott az állatot, mert félt, hogy a kutyák széttépnék. Harry szerint a pingvin még vagy egy óráig meg sem mozdult, olyan gyenge volt. 🙁 Amikor Harry és felesége az állatorvoshoz vitték a kimerült madarat, megállapították, hogy dehidratált és alultáplált, vérteszteket is csináltak róla és azonnal infúzióra kötötték, hogy állapotát stabilizálják. Ahogy rendbe jön és újra visszatér az ereje, akkor a Banks félszigetre viszik majd, ahol boldogan élhet, többi pingvintársával együtt.

Tudósok viszont aggódnak, hogy a pingvin elvándorlása is csak egy újabb jel, hogy valami nincs rendben a vizekkel, ami szintén a klímaváltozás követezménye.

Forrás: Metro

Forrás

Vélemény, hozzászólás?