Olyan dolgokat is érzékelhetnek, amit mi nem

Máshogy érzékelnek

A macskákat már az egyiptomiaktól kezdve különleges képességekkel ruházták fel, számtalan legenda és mítosz kötődik hozzájuk. A macska mindig is misztikus állat volt, és valószínűleg az is marad. A macskatulajdonosok biztosan észrevették már, amikor cicájuk meredten néz egy pontot a falon, vagy bárhol a lakásban, ahol látszólag nincs semmi látnivaló. Ilyekor mi emberek kicsit furcsán nézhetünk rájuk, de ők ezzel nem törődnek. Több opció lehetséges ezekben az esetekben. Lehet, hogy egy olyan apró bogarat látnak vagy hallanak, amit mi nem, de az is lehet hogy egészen mást érzékelnek.

Szellemek?

Bizony, lehetséges, hogy a macskád szellemet lát ilyenkor. Ők ugyanis olyan dolgokat is képesek érzékelni, amit mi emberek nem. Hallásuk, szaglásuk százszor kifinomultabb, mint a miénk, látásuk pedig azoknak az ultraibolya sugarak befogadására is alkalmas, amiket az ember sohasem lát. Így valóban lehetséges, hogy olyan természetfeletti jelenségeket is éreznek, mint pl. a szellemek. Jackson Galaxy sorozatában ami a My Cat From Hell címet viseli, elmondja, hogy a macskák látásának alkalmazkodnia kellett a szürkülethez, és a teljes sötéthez is. Bajszuk is kiemelkedő érzékszerv szerepet töltt be és akár 1,5 oktávval magasabb hangokat is képesek meghallani, mint az ember. A macskák ösztönösen megérzik a rosszat, a bajt és a betegségeket is. Érdemes megfigyelni, hogy van-e olyan pont a testünkön, amire rendszeresen odafekszik a macska, illetve abban az esetben ha valaki elhalálozik, napokig nézik a helyet, ahol utoljára feküdt az illető. A macskák állítólag kiszűrik a rossz energiákat is és nem véletlen vannak olyan mondások, hogy ahol macska van a háznál, oda nem jöhet be ártó lény. A szellemek pedig (nem bizonyítottan persze) félnek a macskáktól valamiért.

Akárhogy is nézzük, nem lehet véletlen, hogy pont az oroszlán lett az állatok királya, illetve, hogy Egyiptomban létezett egy macskafejű isten. Kutatások alapján azonban nem csak a cicák láthatnak rendkívüli parajelenségeket, de a kutyák is érzékelhetik ezeket. Tehát nem kizárt, hogy amikor te azt látod, hogy a macskád az üres falat bámulja, ő valójában szellemet lát.

Forrás: Dailypaws

Forrás

Vélemény, hozzászólás?