Forrás: Pinterest


Egyre több egyed látogat el Európába.

Tengeralattjárón szundizott

A tengeri vadvilág soha nem látott módon tapasztalja meg az éghajlati vészhelyzetet. Legutóbb egy nőstény rozmárt fedeztek fel egy tengeralattjárón egy észak-hollandiai haditengerészeti bázison. A haditengerészet szerint van ízlése, mert egy „Rozmár-osztályú tengeralattjárót” választott.

A rozmárok általában a sarki régiókban élnek – több száz mérföldre északra. Nem ő az első mostanában, egy másik fajtársa is elvándorolt már délebbre. 

Az állatot Freyának nevezték el, 23 év után az első rozmár, aki Hollandiába látogatott. Jeroen Hoekendijk, tengeri emlősökre szakosodott holland tudós vette észre, amint egy tengeralattjárón szundikál Den Helder haditengerészeti kikötőjében.

Fénykép: Jeroen Hoekendijk

Úgy tűnik, jó egészségnek örvend, bár észrevettek egy friss sebet az első uszonyán. Feltételezik, hogy dél felé úszott, követve a dán és a német partokat. 

A közösségi média felhasználói azt mondták, hogy a sarkvidéki emlős „kiváló példát mutatott az állatok által kezdeményezett polgári ellenállásra”, és „tekintettel arra, hogy a katonaság jelentős mértékben hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátáshoz, a rozmár valószínűleg tiltakozik az éghajlati változás ellen”. Mások azonban nagyon kedvesnek tartották a holland haditengerészettől, hogy nem tették le a rozmárt a hajójukról.

Fénykép: Jeroen Hoekendijk

Forrás: The Guardian

Forrás

Vélemény, hozzászólás?