Micsoda furcsaságokat találhatunk az állatvilágban.

Lábas kígyók, albínó kenguruk, kutya nagyságú nyulak és háromszemű tehenek… rengeteg érdekes állat születik a világon. Az állatorvosok sokszor nem tudják megmagyarázni, hogy mi történhetett, hogy ilyen furcsaságok jöttek létre.

Kígyó lábbal

Elég nagy meglepetés arra ébredni, hogy egy kígyó éjszaka mászik a hálószobában – de Dean Qiongxiu nagymama még jobban megdöbbent, amikor megállapította, hogy ennek van egy extra lába. A 66 éves nő még 2009-ben vette észre a hüllőt, aki a falához tapadt, és annyira megijedt, hogy cipőt ragadott és halálra verte, a testét pedig egy üveg alkoholban megőrizte. A tudósok később tanulmányozták, de nem találtak magyarázatot a mutációra.

Forrás: Mirror

Háromszemű tehén

Malan Hughes állatorvos akkor találkozott a szokatlan borjúval, amikor a szarvasmarhákat tuberkulózis ellen vizsgálta egy walesi Gwynedd-i farmon.

“Az állatorvosok hajlamosak mindenfélét látni – küklopsz bárányokat és két fejjel született állatokat -, de még soha nem láttam ilyet” – mondta.

Forrás: Mirror

Albínó kenguru

Ezt az albínó kengurut a németországi Marlow-ban, a Vogelparkban láthatod. Az Albert névre hallgató, ritka állat 2011-ben született genetikai mutációval, és nehezen boldogult a vadonban, mivel a faj hagyományos szürke bundája segít nekik beolvadni a tájba.

Forrás: Mirror

Szárnyas macska

Egy helyi macska tulajdonosa a helyi médiának elmondta: “Először csak két dudor volt, de gyorsan növekedni kezdtek, és egy hónap múlva két szárnya lett.”

A genetikusok a növekedést egy bőrbetegségnek tulajdonítják, de a szárnyas macskákról szóló jelentések az 1800-as évek végére nyúlnak vissza, néhányuk szuperrugalmas bőrrel is rendelkezik.

Forrás: Mirror

Óriás nyúl

A hároméves Bugsy a swanseai Llys Nini Állatközpontban található. Az imádnivaló háziállat akkora, mint egy kisebb kutya.

A flamand óriások rendszeresen hatalmas méretűre nőnek, és “nyulak királyaként” ismertek, de ennek ellenére háziasítottak és nagyon családbarátok. Csak feltétlenül spájzolj be sárgarépából, ha szeretnél egyet.

Forrás: Mirror

Küklopsz cápa

Ez a félszemű albínó cápa megijesztette a halászokat Mexikó partjainál. Az idegenszerű lényt egy terhes alkonya cápa hasában találták 2001-ben.

Úgy gondolták, hogy a ciklopiája van, ami számos fajnál előfordul, beleértve az embereket is. A kifejlett cápáknál azonban még soha nem láttak ilyet, mivel nem valószínű, hogy túlélnek a vadonban.

Forrás: Mirror

A Furcsa állatok, amik nem felelnek meg a természet törvényeinek bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?