Egyre többen válnak a függőjévé. De miért?

Minden így kezdődött

2008 és 2009 között a felsőkategóriás fiatalkorúak csoportja, akik találóan “The Bling Ring” névre hallgatnak, hírességek kirablását hajtották végre, és több mint 3 millió dollár értékű tervezői táskát, készpénzt, ékszert és ruhát csentek el. Megkárosították Paris Hiltont, Lindsay Lohan-t és Audrina Patridge valóságos TV -sztárt is, hogy hogy olyan gyönyörű dolgok tulajdonában legyenek mint a Marc Jacobs, a Gucci, az Yves Saint Laurent. Nick Prugo, a társszervezet vezetője, amikor a bűncselekmények motivációiról volt szó azt mondta, hogy ő és társai sohasem tárgyalták ki, hogy „miért tették, csak megcsinálták. Hülyén hangzik, de a vezető csak a ruhákat akarta. Csinos akart lenni.  A bűnszövetkezet képeket posztolt a Facebookon és a Twitteren, bemutatva az ellopott árukat, miközben tetszésnyilvánítást szereztek az idegenektől. 

2010. október 6 -án elindult az Instagram, és 2010. december 12 -ig elérte az egymillió felhasználót. Létrejött egy platform a mindennapi kreatívitás számára, hogy globális közönséggel rendelkezzenek a fantáziadús emberek, akik képesek elköteleződni a tartalom mellett, és tudnak rajongótáborokat létrehozni a követőkből. És az influencerek megteremtődtek. Amikor az elkötelezettség növekedni kezdett, és a címkézés olyan funkcióvá vált, hogy a véleményvezéreket a marketing osztályok is észrevették. A Kering, a Gucci anyavállalata és a Reuters beszámolója szerint a médiaköltségvetésének felét 2018-ra a digitális médiára fordították, ami 20 százalékkal több, mint 2015-ben. Szintén 2018-ra, a közösségi média befolyásolóinak 10 % -a több mint 100 000 dollárt keresett, ami 370 százalékos növekedés az előző évhez képest. A közösségi média sztárjai lettek az új  divatdiktátorok, stylistok, szerkesztők, kiadók és paparazzik. Az első sorban ültek a divatheteken, és elárasztották a netet a legújabb trendeket felvonultató PR-csomagokkal-nevezetesen a logókkal, amelynek elterjedtsége kezdett tombolni. 

Logómánia terjesztése a neten

Sarah Unger, a Cultural Insights for Civic Entertainment Group alelnöke a The Daily Beast -nek elmondta : „Nem meglepő módon azt gondolom, hogy azok az emberek, akiket leginkább erre a tendenciára [ logomániára ] hajlamosítunk, befolyásolók vagy azok, akik támogatni akarnak” – tette hozzá Unger. ”Ha egyszer egy szponzorálatlan bejegyzés elér egy bizonyos szintet, nem is ritka, hogy a márkák elveszik az alkotóval a kapcsolatot. Egy luxusmárka esetében a 3000 dolláros táska, amelynek előállítása valószínűleg 1000 dollárba kerül, jobb megtérülést jelent, ha sikeres reklámozóval kereskedik egy kiemelt posztért, mint egy óriásplakáttal. Ez a hozzáállás elérte a világot, és nem csak a Los Angeles-ben bevett szokás. Okos, hatékony üzlet. 

Kikre van nagy hatással a logómánia?

A logók a másodperc töredékére irányulnak, mivel csupán 400 milliszekundum (0,4 másodperc) kell ahhoz, hogy agyunk regisztráljon egy ismert emblémát. Az Entrepreneur Magazine szerint 400 ezredmásodperc után „a kedvelt márkák válaszokat váltanak ki az agy ugyanazon területein, amelyek feldolgozzák az emberi kapcsolatokat”. Olvasd el még egyszer: a kedvelt márkák logóira ugyanúgy reagál az agyunk, mint az emberi kapcsolatok feldolgozására. Most ezt kombináld azokkal az emberekkel, akikre a legnagyobb valószínűséggel hatással vannak a hírességekel és az influencerekkel való egyoldalú kapcsolatok – azokkal, akik gyakran keresik az “ideális ént”, és amelyek értékes emberi kapcsolatok hiányából származnak.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?