Szerencsére nem rajta tört szét.

Valószínűleg nem Macron szavazó az illető

Tojással dobálták meg Emmanuel Macron, francia elnököt. A vállán találta el, de lepattan róla és a földön tört szét. A biztonságiak azonnal elfogták a dobálót, és kivezették épületből.

Macron egy ételekről szóló rendezvényen vett részt Lyonban, ahol az eset történt. Szerencsére nem történ nagy felfordulás, a tojásos eseten túl minden nyugodt volt a kormányszóvivő szerint.

A videót Lyon Mag francia lap újságírója, Florence Lago osztotta meg. Az incidens mögött álló motiváció nem világos. Lago azt mondta, látta, hogy egy fiatalember dobja a tojást, de nem hallotta, hogy bármit kiabálna. Azt mondta, hogy a biztonsági tisztek azonnal kikísérték a férfit a helyiségből.

Franciaországban alig egy év múlva esedékes a választás, így Macron igyekszik minél több helyre eljutni. Júniusban a pártja gyengén teljesített a regionális választásokon, amiket a jövő áprilisi elnökválasztás előtt nagy figyelemmel kísértek. Tekintettel azonban az alacsony részvételre, a politikai szakértők szerint nehéz komoly következtetéseket levonni.

Forrás: CNNForrás

Vélemény, hozzászólás?