Nagyon extra őszi recept.

Ha őszinte akarok lenni, akkor nálam a burgonya első helyen áll, a tészta mellett. Ha egy kis lélekmelengetésre van szükségem, mindig valami krumplis dolgot csinálok, hiszen azonnal jobb a kedvem, amikor egy tányér gőzölgő burgonya áll előttem. Ennél már csak az a jobb, ha a burgonya a sütőben sül- és ezek a bruschetta burgonyák paradicsommal és sajttal egy igazi boldogságcunamit indítanak el bennem. És pontosan ez az, amire mostanában szükségem van! Ha neked is, akkor mindenképp próbáld ki ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 6 db közepes méretű burgonya
  • 2 db paradicsom
  • 35 g zöld olívabogyó
  • 2 db újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Szárított oregánó
  • bors
  • vegán sajt
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A burgonyát alaposan megmossuk, és vízben körülbelül 25 percig főzzük, amíg puha lesz (ne túl puha, al-dente állagú). Lecsepegtetjük, röviden leöblítjük hideg víz alatt, és hosszában félbevágjuk.
  2. A paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, negyedeljük és magozzuk. Vágjuk apró kockákra. Az olajbogyót leszűrjük és szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a fokhagymával együtt.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és elosztjuk rajta a burgonya felét. Megszórjuk a paradicsommal, olívabogyóval, fokhagymával és a hagymakarikákkal. Sóval, oregánóval és borssal ízesítjük.
  4. Ezután lereszeljük a vegán sajtot, és rászórjuk a burgonya tetejére. A tepsit előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső sütéses funkción 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Vegyük ki a burgonyát, és már tálalhatjuk is!

A Modern bruschetta: Készítsd el burgonyából bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?