Gyilkosság, tűzeset… szellemekkel teli az épület.

Régen templom volt

Lisa Lawson Tampából azt mondja, hogy üzletét szellemek kísértik. A két vállalkozása, a Cerealholic Cafe és az Afterholic Speakeasy egy egykori templom épületén osztoznak.

Úgy döntött, hogy ezt most piacra is dobja. Októberben, minden csütörtöktől vasárnapig a kávézó és bár 1920-as évek stílusú The Haunted Tavern: A Dark Pop-Up Cocktail Experience (A kísértetjárta taverna: Sötét pop-up koktélélmény) címet viselő eseményt rendez meg.

A sajtótájékoztató szerint a 90 perces esemény során „Ichabod Crane leszármazottai” szellemtörténeteket mesélnek, miközben „a kocsmatulajdonos végigvezeti a vendégeket egy négyrészes interaktív koktélúton”.

Lawson elmondta, hogy a januári ünnepélyes megnyitóra készülve először 2020 szeptemberében vette észre, hogy az épület kísértetjárta. Lent volt, amikor dörömbölést hallott fentről, és fordítva, de soha nem fedezte fel a zaj forrását.

Aztán dolgok tűntek el. Volt, hogy letett valamit az asztalra, és elment. Eltűnt, mire visszatért. Röviddel később Lawson azt mondta, a hiányzó tárgy ismét az asztalra kerül.

A biztonsági felvételek – tette hozzá – néha gömböket is tartalmaznak, amik a szellemekhez kapcsolódó lebegő fénygömbök. Azok a vásárlók, akik médiumoknak vallották magukat, elmondták neki, hogy látnak szellemeket.

Kísértet történet?

A történet szerint 1927-ben a szivarsztrájk idején a munkavállalók a gyártulajdonossal tárgyaltak. Megígérték, hogy befejezik a sztrájkot, ha kifizetik a munkásoknak a kimaradt időt. A tulajdonos megígérte, de a sztrájk szervezője kihagyta a várost, és a barátnőjével eltették a pénzt.

Egy-két évvel később visszatértek, hogy megesküdjenek. A helyi templomot választották, ahol az alagsorban a gyártulajdonosok által felbérelt bérgyilkos megölte a leendő vőlegényt. Azóta kísérti a helyet.

Clark Memorial Baptist Church, 1947. [ Fotó: Tampa-Hillsborough County Public Library System. ]

Mi az igazság?

A történet valószínűleg csak egy legenda, mert bár létezett a szivarsztrájk, de nem a munkavállalók és a gyártulajdonosok közötti konfliktus volt az oka, hanem a rasszizmus. A sztrájkolók szolidaritást mutattak két olasz bevándorlóval, akiket feltételezhetően rosszul ítéltek el gyilkosságért Massachusettsben. De nem találni gyilkosságról szóló feljegyzéseket a templomban.

1928-ban az újságok szerencsejáték-viszályról cikkeztek, aminek részeként egy embert lelőttek egy illegális kaszinóban, egy háztömbnyire a templomtól. Később szintén egy háztömbnyire lévő orvosi klinikán halt meg.

Lawson elmondta, hogy a médiumok azt állítják, hogy más szellemeket is látnak: gyerekeket, és egy papot, akik úgy tűnik, tűz áldozatai voltak. Volt is egy tűzeset a templomban korábban, bár áldozatokról nem tudni.

A hír archívumok szerint egyházi iskolaként működött az épület először, és W.H. Clark tiszteletes vezette, akiről a templomot elnevezték. Az épület harmadik és negyedik emelete tűzesetben odaveszett, de nem találni jelentést áldozatokról.

Lawson mindenkit szívesen vár a eseményekre, de figyelmeztet, a kísérteteket nem szabad megsérteni, mert törni-zúzni kezdenek.

Forrás: Tampa Bay TimesForrás

Vélemény, hozzászólás?