A zabkása, a rántotta vagy a palacsinta nemcsak finom, hanem egészséges is. Ezen okok miatt mindenképpen meleg reggelit kell fogyasztanod.

Reggeli: Így a legjobb

Te azok közé tartozol, akik szeretnek müzlit enni tejjel vagy joghurttal, netán egy jó öreg szendvicset fogyasztani? Valójában óriási szívességet tennél az egészségednek, ha inkább meleg reggelit fogyasztanál helyettük. Miért van ez így? Cikkünkben elmagyarázzuk.

4 ok, amiért a meleg reggeli egészséges

1. Megkönnyíti az emésztést

A reggeli főzésével vagy felmelegítésével megkönnyíted az emésztésedet, mivel a meleg ételek könnyebben emészthetők, mint a hidegek és a nyersek. A zabkása például sokkal jobb, mint a gabonafélék tejjel a gyomor és a bél számára, mert kevesebb energiát kell fordítaniuk az emésztési igényekre.

2. Erősíti az immunrendszert

Ezzel egyenesen a második ponthoz jutunk: Mivel az emésztőrendszernek nem kell teljes sebességgel futnia a forró reggeli feldolgozásához, több ideje van más feladatokra. Például az immunrendszerünkre, amely nagyrészt a belekben található. Egy finom, főtt étellel a nap elején hosszú távon is erősítheted immunrendszered.

3. A belső órádat követi

Függetlenül attól, hogy az ókori indiai egészségtanításokban, az ájurvédában vagy a hagyományos kínai orvoslásban (TCM) keresed a választ – ebben az esetben mindkét rendszer ugyanazt mondja: A belső óra szerint a legjobban a meleg reggelivel támogathatod az egész szervezetedet.

A cikk még nem ért véget!

1 2



Source link

Vélemény, hozzászólás?