Bebizonyította, mennyire fontos, hogy helyesen írjunk.

Maderna vagy Moderna, nem mindegy?

A feltörekvő modell, Chloe Mrozak szeretett volna egy kicsit pihenni, és elutazni Hawaii-ra. Oltása még nem volt, ezért úgy döntött, hogy hamisít magának egy igazolást róla.

Mrozak élvezhette nyaralását, mert sikerült elhagynia a repülőteret, karanténba se kellett vonulnia. Igaz, már a belépéskor feltűnt a reptér dolgozójának, hogy valami nem stimmel az oltási igazolásával. Moderna helyett Maderna vakcinát írtak neki rá.

A hatóságok később próbálták vele felvenni a kapcsolatot, hogy tisztázzák a hibát, de a modell nem abban a hotelben szállt meg, amit korábban megadott az űrlapon, amit a beutazóknak muszáj kitölteni.

Végül a nyomozók kiderítették, hogy nem kapott semmiféle oltást, a megadott államban legalábbis nincs nyilvántartás arról, hogy felvette volna a vakcinát.

A visszaútról is hamis információkat közölt, de végül mégis sikerült elfogni a reptéren egy másik járatnál. A modell 5000 dolláros pénzbírságot vagy egy évig terjedő szabadság vesztést kaphat a dokumentumok meghamisítása miatt, amit nagyon komolyan vesznek a járvány miatt az USA-ban.

Forrás: CBS Chicago

Forrás

Vélemény, hozzászólás?