Mosási és egyéb tippek a farmerek hosszú életéhez.

Ha szeretnéd, hogy a farmered sokáig megőrizze alakját és színét, érdemes ezeket kipróbálni

A farmert valahogy mindig is külön kezeltük a többi anyagú ruhától és a mosásánál is körültekintőbbnek kell lenni. Ajánlatos külön mosni a többi ruhától és olyan gyakran sem kell, mint mást. Vagy mégis?

Egy mosási szakértő, Deyan Dimitrov, azt tanácsolja, hogy minden 3. használat után mossuk ki a farmerünket. Ez egyrészt, segít megakadályozni, hogy baktériumok, izzadság ne tapadjanak meg a famerben és ne veszítse el az alakját sem.

Ugyanakkor a Gap szakértője mást mond. Ő azt mondja, minél többször mossuk ki a famert annál jobban kopik és az alakját is elveszti. Így ő azt tanácsolja minden 10. használat után mossuk csak ki.

Egy másik mosási szakértő is azt tanácsolja inkább ritkábban mossuk, hisz a farmer tényleg tönkremegy a túl gyakori mosástól. Ő is a 9-10 alkalom mellett teszi le a voksát. És tilos szárítóba tenni szerinte, hiszen attól lazul ki az anyag! Továbbá, érdemes a farmert hideg vízben mosni és kifordítva. Szárítása pedig ha lehet, szabad levegőn történjen(de ne napon) és ne szárítógépben.

Érdekességek a farmerről

További tippként még efféléket adtak a ruhák szakértői:

-Ha folt keletkezett a farmeren, elég ha csak az adott szennyeződést mossuk ki mosószerrel a csap alatt, nem kell az egész farmert.

-Érdemes néha betenni a farmert a fagyasztóba, ahhoz, hogy megtartsa frissességét és alakját és a baktériumok sem tapadnak meg benne!

-Ha hideg ecetes vízbe áztatod a farmert, szintén tiszta lesz és nem megy a színe sem.

Forrás: The Sun

Forrás

Vélemény, hozzászólás?