A covid miatt vesztette el az állását.

Pillanatok alatt lett népszerű

2020 márciusában, a koronavírus-járvány első napjaiban, Khabane Lame, egy fiatal gyári munkás az észak-olasz ipari városban, Chivassoban, elvesztette az állását. Visszament családja szerény lakásába, és minden nap órákat töltött azzal, hogy videókat tesz közzé a TikTokon Khaby Lame néven.

A sokszor bonyolult és abszurd lifehackekre reagál szótlanul, csak egyszerűen, hogy mindenki értse, és megmutatja, hogy hogyan lehet a problémákat sokkal egyszerűbben is megoldani.

„Az arcom és az arckifejezésem nevetteti meg az embereket” – mondta Lame egy interjúban. Szerinte néma reakciói „globális nyelven” vannak. Mára már túllépte a 100 milliós követőtárbort.

@khaby.lame

Sorry Queen. I had to do it. 🤣🤲🏾I will come to visit you soon,if I will be welcome 😆 ##learnfromkhaby ##learnwithtiktok ##queenelizabeth ##stitch

♬ suono originale – Khabane lame

Olasz, de mégsem

Bár Lame-et nemzetközileg olasz TikTokkerként ismerik, Olaszországban technikailag nem ismerik el olasznak. A szenegáli fiatalembernek nincs állampolgársága annak ellenére, hogy egy éves kora óta Olaszországban él, és olasz iskolába járt. „Tisztelettel, nincs szükségem egy papírra, hogy olasznak minősítsem magam” – mondta, hozzátéve, hogy az olasz útlevél hiánya soha nem okozott neki problémát.

Legalábbis egészen mostanáig, hiszen útlevél nélkül nem utazhat el az Egyesült Államokba. Az olasz állampolgárság vérre épül, és csak azoknak a bevándorlóknak a gyermekei szerezhetik meg, akik ott születtek és betöltik a 18-at. Azok számára, akik nem Olaszországban születtek, ez sokkal tovább is tarthat. Bár többször felmerült a változtatás igénye, ebből sosem lett semmi.

Lame hamarosan az egyik legismertebb TikTokkeré válhat, de még nem sikerült megvalósítania az álmát, hogy házat vegyen az anyjának.

@khaby.lame

Let’s eat 🍒 But I don’t like seeing you make your life harder. Mangiamo 🍒 ma non mi piace che ti complichi la vita.##learnfromkhaby ##LearnWithTikTok

♬ suono originale – Khabane lame

Forrás: The New York Times

Forrás

Vélemény, hozzászólás?