A görögdinnye remek, frissítő nasi nyáron. De gondoltál már arra, hogy megedd a héját? Megmondjuk, miért kell ezt feltétlenül megtenned.

Görögdinnye, a nyári jóbarát

A görögdinnye nem csak finom édes íze miatt közkedvelt, hanem azért is, mert tele van vitaminokkal. Mindemellett igen ajánlott a fogyókúra vagy diéta esetén is, hiszen az egyik legkevesebb kalóriatartalmú gyümölcs, hihetetlen víztartalommal. Bár a dinnye belsejét előszeretettel fogyasztjuk, csak keveseknek fordul meg a fejében, hogy a héját is elfogyassza. Márpedig erősen ajánlott, és azt is elmondjuk miért.

Ezért olyan egészséges a görögdinnye héja

Valójában a görögdinnye fehér héja sok rostot, citrullint és aminosavat tartalmaz . A Desired magazin szerint még méregtelenítő hatású is lehet. És ami a legjobb: sok ételbe integrálható. Mivel az uborka ízéhez hasonlóan kiválóan alkalmas frissítő öntetként gyümölcs turmixban vagy finom nyári salátába. Még a görögdinnye magját sem szabad eldobni, szintén jó hasznát vehetjük. A kis tápegységek sok vitamint, telítetlen zsírsavat, vasat, magnéziumot és kalciumot tartalmaznak. A serpenyőben sütve finom alternatívát jelentenek a fenyőmaggal szemben, remek öntettel egy salátához. Érdemes tehát szinte teljesen használni a görögdinnyét, használni annak egészséges előnyeit, és mellesleg tenni valamit az élelmiszer-pazarlás ellen.

Source link

Vélemény, hozzászólás?