Szakértők szerint pontosan három nagy szerelemnek kell lennie az életben. Most megtudod, miért.

Szerelmek az életünkben

Legyen szó szívfájdalomról vagy arról, hogy a felhők felett lebegünk örömünkben, az igazi szerelem sok érzelemhez, és sok élményhez is társul. Egyesek az egész életüket nagy szerelem felkutatásával töltik, míg mások gyorsabban és többnyire váratlanul találják meg. De hány nagy szerelem van? Milyen gyakran van esélyünk az igazi szerelmi boldogságra? Ezt szociálpszichológusok vizsgálták, a következő eredménnyel.

Három nagy szerelem az életben

A három állomás, amelyeket mindegyikünk átél az életben, az igaz és nagy szeretet három formája – a szakértők szerint ennek így kell lennie, és nagy általánosságban így is történik. Kivételek persze mindig vannak, hiszen számos olyan példát ismerünk, amikor valaki az első, vagy második szerelmével éli le az egész életét. A legtöbben azonban mégis a harmadik mellett találják meg azt, amit keresnek.

Az első szerelem

Az első nagy szerelem nem túl értelmes, viszont annál különlegesebb. Sok mindent tapasztalunk először, és izgalmasan érezzük benne magunkat együtt. A probléma: uralkodó perfekcionizmus és a partner idealizálása. Amikor mi szakítottunk, elbúcsúzunk a két dologtól mégpedig a szeretettől, és attól, mi az ami ideális. A jó hír, hogy ezek után már tudni fogjuk mit keresünk a másik emberben, és megtaláljuk a párkapcsolatban az egyensúlyt egy következő személlyel.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?