Nem szabad úgy táncolni, hogy megizzadj.

Az edzőtermekben nem az aktív mozgás a lényeg?

Elég döbbenetes hírt kaptunk, ami annyira abszurd, hogy már-már vicces. A világon tényleg mindenhol elgurulhatott az a bizonyos gyógyszer ,mert erre más magyarázat már nincs.

Most legutóbb Dél-Koreában gurulhatott nagyon messze, mert azt találták ki, hogy nem lehet olyan zenét hallgatni az edzőtermekben amiknek gyors a tempója. Szöulban és környékén mostantól be lesz tiltva az olyan zene hallgatása aminek üteme gyorsabb 120 bpm-nél. ( Ez nagyjából az összes táncolható slágert jelenti). Az intézkedésre azért van szükség az érintettek szerint, mert így akarják lassítani a Covid terjedését…Ha kevesebbet izzadsz és mozogsz, kevésbé terjeszted a vírust szerintük…. No komment.

Kiesik az egyik kedvenc

A jellemző koreai zenei műfaj a k-pop aminek dalai leginkább tempósak, azaz a meghatározott határértéken kívül esnek. Továbbá, Koreában kb a K-pop az, ami itthon a Halott Pénz, így elég sok zenét negatívan érint ez a döntés. A két legnépszerűbb k-pop banda a BTS fiúcsapata, és a Blackpink lánycsapata, utóbbinak a dalai tempósabbak 120 bpm-nél, míg a BTS csak épphogy megússza a szankciót, mert dalaik kicsit alacsonyabb ütemszámak 120-nál.

A koreaiak nevetségesnek tartják ezt a meghozott szabályt és azok akik fülessel tornáznak, nem is vonhatóak kérdőre ezek után sem. Továbbá, a hozott döntések között van még, hogy a tornatermeknek kötelezően be kell zárniuk este 10-kor, nem szabad használni a zuhanyzót, és maximum 2 órát tölthet valaki az edzőteremben.

Forrás: BBCForrás

Vélemény, hozzászólás?