Szükséges egy újabb oltás.

Elkezdik az engedélyeztetést

A Pfizer az Egyesült Államok engedélyét kéri a Covid-19 vakcina harmadik adagjára, mondván, hogy egy 12 hónapon belüli újabb adag drámai módon növelheti meg az immunitást, és segíthet a legújabb variánsok ellen.

Több országból származó kutatások azt mutatják, hogy a Pfizer oltás és más, széles körben alkalmazott vakcinák hatékony védelmet nyújtanak a rendkívül fertőző delta variáns ellen, ami gyorsan terjed az egész világon.

Kettő helyett három

A legtöbb vakcina két adagja kritikus fontosságú ahhoz, hogy magas szintű ellenanyag termelődjön a koronavírus minden változata ellen, nem csak a delta-variáns ellen, de a világ legnagyobb része még mindig az első oltására vár, a járvány pedig továbbra is tombol.

Az antitestek az idő múlásával természetesen fogynak, ezért a Pfizer képviselője elmondta, hogy a cég emlékeztető oltásról szóló tanulmányai arra jutottak, hogy az emberek antitestszintje a harmadik adag után ötszörösére-tízszeresére ugrik, szemben a második adaggal.

Augusztusban azt tervezik, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól kérik a harmadik adag sürgősségi engedélyezését.

Forrás: Irish TimesForrás

Vélemény, hozzászólás?