
Finom, könnyű, egészséges, és csodálatosan néz ki.
Javában tombol a nyár, és bár továbbra is imádom az édességeket, a sütő bekapcsolásának a gondolatától is rosszul vagyok ebben a nagy melegben. Az idő viszont kedvez a könnyed, gyümölcsös joghurtos kedvenceimnek, amiket most kedvem is van elkészíteni. Nem csak gyorsak és egyszerűek, de nagyon mutatósak is, így akár vendégek fogadására is alkalmas finomság. Íme a recept.
Összetevők:
Az alaphoz:
- 20 szem datolya
- 100 g mandula
- 100 g tökmag
- 2 ek kókuszolaj
- 0,5 tk só
A töltelékhez:
- 800 g növényi joghurt
- 22 g zselatin
- 200 ml növényi tej
- 1 citrom héja
- 5 ek juharszirup
A tetejére:
- 300 g málna
- 1 vanília hüvely, vagy jópár csepp vanília aroma
- 5 szem datolya
- víz
A dekorációhoz:
- málna és mandula egészben
Elkészítés:
- Tegyük a datolyát, a mandulát, a tökmagot és a kókuszolajat egy turmixgépbe, és jól keverjük össze. Vegyül ki a formákat, és tegyünk mindegyik aljába körülbelül 1 evőkanál keveréket, és nyomkodjuk le, majd tegyük a hűtőbe.
- Keverje össze a zselatint és a mandulatejet, és forralja fel egy kis serpenyőben. Tegyük a zöldséges joghurtot egy tálba, és adjuk hozzá a meleg keverékhez, ezt követően pürésítse össze úgy, hogy ne keletkezzen csomó. Keverjük hozzá a citrom héját és a juharszirupot, és ízlés szerint ízesítsük.Osszuk el a formák között, és tegyük vissza a hűtőbe nagyjából 2 órára, vagy amíg a krém meg nem áll.
- A bogyós mártáshoz pürésítsük a datolyát, a málnát és a vanília hüvely pépjét (vagy a vanília aromát). Szükség szerint adjunk hozzá vizet, amíg krémes szósz nem keletkezik. Amikor a torták szilárdak, vegyük ki őket a formából, és öntsük rá a mártást. Díszítsük friss málnával és néhány apróra szem mandulával.
A Ezt neked is ki kell próbálnod: Sütés nélküli vegán gyümölcstorta bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.