Súlyos szülői gondatlanság követelte egy gyerek életét.

Most született ítélet

Még 2013-ban történt az az eset Magyarországon, amikor egy kisbaba agyvérzésben meghalt, ami sajnos valószínűleg a szülei felelőtlenségének köszönhetően alakult ki nála. Most hozott ítéletet a bíróság ez ügyben, ami jogerős lett.

Az újszülött babák születésük után a kórházban mindig kapnak egy adag k-vitaminos injekciót, ami védi őket a vérzékenység ellen. Mivel ez a baba otthon született, ezért ez nem történ meg, és később, amikor az orvosok jelezték ezt a szülők felé, ők megtiltották annak beadását.

A gyermek szülei gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával kerültek bíróság elé, ahol felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték őket. A szülők rossz anyagi körülmények közt éltek és sokszor a számláikat sem tudták befizetni. Egyik nap arra lettek figyelmesek, hogy a gyermekük sugárban hány és sír, de nem is a szülők vitték orvoshoz, hanem a család ismerőse…A gyermek egy héttel később meghalt a kórházban, agyvérzésben, ami az orvosok szerint egyértelműen az elmaradt k-vitamin injekció hiánya miatt alakult ki a csecsemőnél.

Nem ismerik el bűnösségüket

A szülők soha nem ismerték el hibájukat, az orvosokat tartják felelősnek a babájuk haláláért, lévén a mentőautóban az úton lévő kátyúk miatt többször is koppant a gyerek feje a kórházba menet, illetve az ügyeletes orvos szerintük túl erősen nyomkodta a kisfiú fejét a vizsgálatkor, sőt még azzal is vádolják az orvosokat, hogy nem megfelelő gyógyszereket adtak be a gyereknek.

A bíróság egyértelműen kimondta, hogy a szülők a bűnösök, így börtön vár rájuk.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?