A smink esetében nagyon fontos szerepet játszik a hajszín is, ha harmonikus megjelenést szeretnél, ezekre kell figyelned!

Smink és haj

Ma már gyakorlatilag nincs helye a szigorú szabályoknak a sminkben: könnyedén kombinálhatjuk az inkongresszumokat és bárhogyan hangsúlyozhatjuk az egyéniségünket. A szokásos gyakorlatban azonban számos olyan technika létezik, amelyek elősegítik a smink természetesebbé tételét. A szakemberek könnyen felismerik az ember megjelenésének fontos szempontjait, és kiválaszthatják a számukra ideális árnyalatok palettáját. De mi van, ha nincs hozzáértő a közelben? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a smink önálló megválasztásakor, és mi köze van ennek a hajunk színéhez? A haj keretezi az arcot, valamint a szem és a szemöldök színével együtt kontrasztot kölcsönöz a megjelenésnek  – ez egy fontos jellemző, amely erősen függ a smink fényességétől és telítettségétől.

Elavult szabályok és amik helyettük jönnek

Ma már nem relevánsak az olyan kombinációk, mint: vörös hajú lány + zöld árnyékok, vagy a barna hajú nő + kék szín. A sminkeléshez használt kozmetikumok kiválasztása során a természetes árnyalatokra kell törekednünk – ez az, ami most hangsúlyos, és legalább néhány éven át meghatározó lesz. Ma divatos a monokróm smink, amikor a színpalettához hasonló színek harmonikusan kombinálódnak az arcon. Használjuk mindkét trendet egyszerre: opcióként természetes árnyalatú szemhéjfestékkel, ceruzával vagy rúzzsal kihangsúlyozhatjuk a vonásainkat, és nem számít, ha a hajszín illetve a szemsmink árnyalata megegyezik.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük