Folytatjuk tovább gasztronómiai utazásunkat, ezúttal Kínába érkezünk!

Tegnapelőtt egy hihetetlenül egészséges mexikói étel receptjét mutattam meg nektek, és mivel valójában továbbra se nagyon utazgathatunk, a konyhánkba ezúttal Kínát hoztam el. Ez egy nagyon gyors és ízletes recept, aminek az elkészítési idejét tovább rövidíthetjük, ha fagyasztott zöldségekkel készítjük el. Nem is húzom tovább az időt, csináljuk meg az ebédet!

Hozzávalók:

  • 8 gramm teljes kiőrlésű spagetti
  • 3 ek nyílgyökér por
  • ¼ csésze szójaszósz vagy tamari
  • 2 ek rizsecet
  • 1,5 kanál gyömbért
  • 9 fokhagymagerezd
  • 7–8 újhagyma
  • 8 gramm gomba
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1½ csésze brokkoli virág
  • 2 bordáskel
  • 2 ek friss koriander
  • 2 ek kesudió
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Forraljunk fel egy nagy edény vizet, majd tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően főzzük meg.
  2. Közben egy tálban keverjük simára a nyílgyökérport, a szójaszószt, az ecetet és 1½ csésze vizet.
  3. Tegyük félre a keveréket, és egy nagy serpenyőben keverjük össze a gyömbért, a fokhagymát, az újhagymát, a gombát, a sárgarépát és ¼ csésze vizet. Fedjük le fedővel, és főzzük közepes lángon, amíg a zöldségek félig elkészülnek.
  4. Adjuk hozzá a félkész zöldségkeverékhez a brokkolit és a bordáskelt, majd főzzük tovább lededve, míg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Ha kész, adjuk hozzá a zöldségekhez a tésztát, és jó alaposan keverjük össze őket. Végül díszítsük az ételt korianderrel és kesudióval, és már tálalhatjuk is.

A Kínai tészta gyömbéres fokhagymás mártásban bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük