Szerző: virag Közzétéve:

Hasonló mint a tócsni, de nem csak vegán, hanem olajmentes is!

Imádom a palacsintát, a nap bármely szakaszában rengeteget tudok enni belőle. Bár általában inkább édesen fogyasztom őket, időnként megkívánok sós változatokat is. Ezúttal egy olyan reggelit/ebédet/vacsorát hoztam nektek, ami burgonyás, sós változatban, olajmentesen elkészíthető. Nálunk nagy kedvenc, és biztos vagyok benne, hogy ti is rajongani fogtok ezért az ínyencségért!

Hozzávalók:

  • 2 nagy burgonya lereszelve
  • 1 nagy cukkini lereszelve
  • ½ hagyma apró darabokban
  • ½ csésze zabliszt
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk fekete bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt a legmagasabb fokon alul-felül sütéses funkción, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. A reszelt zöldségek felét tedd egy tiszta konyharuhába, majd tekerd fel és csavarja ki a törülközőt, hogy kinyomkodd a felesleges nedvességet.
  3. Tedd át a kinyomkodott zöldségeket egy nagy tálba, és ismételd meg a folyamatot a maradék zöldségekkel.
  4. Egy kis tálban keverd össze a zablisztet, a sütőport és a borsot, ezután alaposan keverje össze őket a zöldségekkel. Kanalazz kb. ¼ csésze tésztakeveréket és kézzel formázd golyóvá. A tenyereddel simítsd le palacsinta formájúra, és tedd a tepsibe. Csináld ezt addig, amíg el nem fogy a tészta.
  5. A palacsinták legyenek kicsit távolabb egymástól, és 12 percig süsd őket. Fordítsd mindet, ha letelt az idő, és süsd további 12 percig.
  6. Tálald, a tetejére tehetsz vegán fokhagymás tejfölös mártást, vegán sajtot vagy bármit, ami szem-szájnak ingere.

Source link

Vélemény, hozzászólás?