Ne ítéljünk el senkit aki mindig hordja.

Le vagy fel?

Bár a korlátozások fokozatosan feloldódnak az emberek zöme még mindig bizonytalan és fél. A maszkviselés az egyik legmegosztóbb kérdés.

A legfontosabb: Mindenkinek szabad akaratában áll eldönteni, hogy szeretne-e maszkot hordani vagy sem. Legalábbis olyan helyen, ahol már nem kötelező. Ha vannak olyan szeretteink a közelünkben, akik még nincsenek beoltva, akkor talán érdemesebb még maszkot viselnünk, akkor is, ha mi már bevagyunk oltva. A legjobb ha ilyenkor mindkét fél felteszi a maszkot.

Gyerekek közelében is óvatosan

Ha gyerekek közelében vagyunk érdemes mérlegelni a maszkviselés kérdését, mert a gyerekek többsége nehezen fertőződik meg a Coviddal de azért ott is vannak kivételek, úgyhogy inkább hordjuk a maszkot, azt tanácsolják szakértők.

Ha még csak az egyik oltást kaptuk meg, akkor is érdemes a maszkot továbbra is fenntartanunk, zsúfoltabb helyeken.

Szakértők azt tanácsolják egyébként, hogy minden esetre hordjunk egy maszkot magunknál a táskában, így ha olyan emberrel találkozunk, aki szeretné, hogy legyen rajtunk maszk, akkor sem ér minket kellemetlenül a szitu. És senkit ne ítéljünk el, aki olyan helyen hordja a maszkot ahol már nem kötelező.

Forrás: CNN

A Maszkviselési etikett bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük