Győzött a rock!

Elsöprő előadás és egy új név amit érdemes megjegyezni

Az Eurovízió idei nyerteseiről talán már mindenki hallott. Az olaszok győzelme legalább olyan meglepetés volt a nyertesek számára is, mint a közönség számára. Aztán jött a botrány. Az énekest, Damiano Davidot ugyanis megvádolták azzal, hogy a dinamikus produkció előtt drogozott, de a drogtesztje negatív lett, így mindenki elhallgatott utána. Mit érdemes tudni a Maneskin nevű bandáról?

Holdfény

A zenekar 2015-ben alapult Rómában. Az olasz X-Faktorban lettek országosan ismertek, ahol ők lettek a 2. helyezett anno. A banda neve egy dán szóból ered, a maneskin ugyanis holdfényt jelent, és azért választották ezt mert jól hangzik, és mert az egyik tagjuk félig dán származású.

A Maneskin 4 tagja még a középiskolában ismerkedett meg egymással, ahol már elkezdtek zenélni. Részt vettek már pár tehetségkutatón az X-Faktoron kívül is, ahol általában jó helyezéseket értek el, de az áttörő ismertséget a műsor hozta nekik.

Első lemezük az X-Faktorban elhangzott feldolgozásdalokból állt, platinalemez és óriási siker lett Olaszországban. Az Eurovízióra pedig úgy jutottak ki, hogy előtte megnyerték a San Remói Dalfesztivált is, és a győztes dalt küldték ki. A zsűri a 4.-ik helyig juttatta őket, de a közönség elsöprő többségű szavazatával, az utolsó pillanatban megnyerte az idei Eurovíziót. Itt láthatod a győztes dalt tőlük:

Forrás

Vélemény, hozzászólás?