[ad_1]

Szerző: virag Közzétéve:

Az életünket gyakran a legegyszerűbb dolgok teszik a legboldogabbá. Így van ez a a lepénykenyérrel is, nem tudunk betelni ezzel a török klasszikussal. Adjunk hozzá vegán sajtot, néhány kulináris gyógynövényt, és hihetetlenül finom falatokat kapunk. A grillezett zöldségek tahinivel is remekül passzolnak hozzá, igazi nyári ételünk lesz. A legjobb az egészben, hogy a a kenyér íze még jobb, ha saját magunk készítjük el, amit még mostmár tej- és tojásmentes változatban is megtehetünk.  Most egy ilyen egyszerű vegán receptet mutatok be, és ha túl sok lesz belőle, akár le is fagyaszthatjuk későbbre.

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 tk cukor 
  • kevés vegán vaj
  • 1 ek olívaolaj 
  • 1 tojásnak megfelelő tojáspótló por (szupermarketekben kapni)
  • 2 tk só 
  • 250 ml langyos víz 
  • 2 ek szezámmag (köretnek)
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Tegyük a lisztet egy tálba, és készítsünk benne egy kis üreget. Az élesztőt és a cukrot morzsoljuk a langyos vízbe, keverjünk össze mindent és öntsük a mélyedésbe. 15 percig hagyjuk pihenni. 
  2. Ezután adjuk hozzá a vegán vajat, az olívaolajat és a tojáspótlót a tésztához, és keverjünk mindent legalább 5 percig. Ehhez használja a keverőt. Simítsuk le a tésztát a kezünkkel, formáljuk golyóvá, tegyük egy enyhén olajozott tálba, és fedjük le. Hagyjuk körülbelül 1,5 órán át kelni. 
  3. Lisztezzük le a munkafelületet, és öntsük rá a tésztát. Osszuk két egyenlő részre, és görgessük őket kenyérré. Hagyjuk 15 percig kelni. 
  4. Helyezzük mindkét kenyeret egy sütőpapírral borított tepsire, és ecseteljük meg vízzel. Készítsünk kis rovátkákat az ujjainkkal, és ha szükséges, szórjunk rájuk szezámmagot. Hagyjuk 25 percig kelni. 
  5. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra alul-felül sütéses funkción, és süssük nagyjából 15 percig. 

[ad_2]

Source link

Vélemény, hozzászólás?