
Cukkinis parmezános rösti recept:
Hozzávalók:
- 2 nagy cukkini
- 1 tojás
- 1/4 bögre finomra reszelt parmezán sajt
- 1/4 bögre finomra őrölt zsemlemorzsa
- 1/4 bögre liszt
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- Olaj a sütéshez
Elkészítés:
- Reszeljük le a cukkinit, és szorítsuk ki a levét egy tiszta konyharuhával.
- A tojást egy tálban keverjük össze a cukkinivel, a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával, a liszttel, a sóval és a borssal.
- Olajat hevítsünk egy serpenyőben a közepes hőfokon.
- Adagoljunk a cukkini keverékből kis golyókat a serpenyőbe, és nyomkodjuk őket le, hogy röstik formájúak legyenek.
- Süssük a röstiket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek.
- Szedd ki a serpenyőből, és szervírozd melegen.
Ez a recept remek köretnek szolgálhat, de könnyen lehet belőle főétel is, ha valami zöldséges vagy húsos feltétet teszel mellé.