Szerző: virag Közzétéve:

Ebből a receptből senkinek sem fog hiányozni a francia nemzeti tejszíne és sajtja.

Ehhez a klasszikus és meglepően egyszerű vegán burgonya gratin recepthez a burgonyaszeleteket krémes mártásban sütjük, a kakukkfű, a fokhagyma és a szerecsendió intenzív ízével.  Gyors és finom főzés – mindenkinek. Vegánok, vegetáriánusok vagy flexitáriusok: mindenki nagyon szeretni fogja ezt az ételt, annyira jó.

Hozzávalók:

  • 3 nagy burgonya
  • 200 ml szójatejszín
  • 200 ml cukrozatlan szójaitalt
  • 1⁄2 tk friss kakukkfűlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • Bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A burgonyaszeleteket konyhai papírral vagy tiszta konyharuhával szárítsuk meg, és távolítsuk el a felesleges nedvességet. Ezután három rétegben szétterítjük egy rakott edényben.
  2. Keverjük össze a szójatejszínt és az italt, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a szerecsendiót egy keverőtálban.
  3. Öntsük a tejszínes szószt a burgonyára. A formát lazán letakarjuk alufóliával, és 200 fokon sütőben 75 percig sütjük a gratint.
  4. Ezután levesszük a fóliát és további 15 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, és tálalás előtt bőségesen ízesítjük sóval és borssal.

Source link

Vélemény, hozzászólás?