
Ebből a receptből senkinek sem fog hiányozni a francia nemzeti tejszíne és sajtja.
Ehhez a klasszikus és meglepően egyszerű vegán burgonya gratin recepthez a burgonyaszeleteket krémes mártásban sütjük, a kakukkfű, a fokhagyma és a szerecsendió intenzív ízével. Gyors és finom főzés – mindenkinek. Vegánok, vegetáriánusok vagy flexitáriusok: mindenki nagyon szeretni fogja ezt az ételt, annyira jó.
Hozzávalók:
- 3 nagy burgonya
- 200 ml szójatejszín
- 200 ml cukrozatlan szójaitalt
- 1⁄2 tk friss kakukkfűlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- Só
- Bors

Elkészítés:
- A burgonyaszeleteket konyhai papírral vagy tiszta konyharuhával szárítsuk meg, és távolítsuk el a felesleges nedvességet. Ezután három rétegben szétterítjük egy rakott edényben.
- Keverjük össze a szójatejszínt és az italt, a kakukkfüvet, a fokhagymát és a szerecsendiót egy keverőtálban.
- Öntsük a tejszínes szószt a burgonyára. A formát lazán letakarjuk alufóliával, és 200 fokon sütőben 75 percig sütjük a gratint.
- Ezután levesszük a fóliát és további 15 percig sütjük.
- Kivesszük a sütőből, és tálalás előtt bőségesen ízesítjük sóval és borssal.