
Mi lehet jobb egy nagy adag almás rétesnél? Sok mini almás rétes krémes vaníliás töltelékkel és ropogós leveles tésztával. Gyorsan elkészíthető, verhetetlenül finom és a legédesebb csábítás, aminek már hetek óta a tányéron a helye.
Az ősz az alma ideje! De az almás pite egy idő után unalmas. Változatosságot szeretnénk a tortalapon látni. Ezért kerestem egy receptet amiből sok, de gyors és egyszerű desszertet tudok előállítani. A gyors mini almás rétes almából és vaníliás pudingból készül, lédús-édes töltelékkel, könnyű, ropogós és csodálatosan vajas leveles tésztával. Annyira finom, hogy egymás után eltűnik mind a szájban. Ráadásul a kis formátumú almás rétes igazi villámtorta. Az elkészült leveles tésztának köszönhetően pedig rengeteg időt takarítunk meg, és biztos lehetsz benne, hogy a sütése sikeres lesz. Ugye, még ma kipróbálod?
Hozzávalók:
- 3 nagy alma
- 2 ek citromlé
- 2 ek barna cukor
- 150 g pehely mandula
- 1 csomag leveles tészta
- egy kis növényi tejszín
- egy kis víz
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek cukor
- 250 ml növényi tej

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, és kenjük ki bőségesen olajjal vagy vajjal a muffinformát.
2. Az almát meghámozzuk, kb. 1 cm-es kis kockákra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a citromlével, a mandulával és a barna cukorral.
3. A leveles tésztát félbevágjuk és az első felét vékonyra nyújtjuk. Ezután három egyenlő csíkra vágjuk. Egy tésztaecsetet mártsunk be növényi tejszínnel, és kenjük meg vele a leveles tésztacsíkokat.
4. Most tegyük a leveles tészta csíkok közepére az almás-mandulás keverék felét. Hagyjunk körülbelül egy kéznyi helyet minden csík egyik oldalán. Tehát csak a töltelék 2/3-át tegyük a csíkokra. Így könnyebben feltekerhetjük a leveles tésztát.
5. A szabad szélét megkenjük vízzel, és feltekerjük a leveles tésztacsíkokat. Nyomjuk le az oldalát, hogy az alma ne essen ki. Ezután vágjuk ketté a három kis rétest, és tegyük a 6 mini rétest a kivajazott muffinformába. Ismételjük meg a folyamatot a leveles tészta másik felével és az almás töltelékkel, hogy 12 mini almás rétes legyen a végeredmény.
6. Most pedig jöjjön a vaníliás töltelék. A vaníliás pudingport kevés tejjel simára keverjük. Ezután a maradék tejet egy serpenyőben felforraljuk, és hozzákeverjük a kikevert pudingot. Rövid ideig forraljuk, amíg a puding kissé besűrűsödik. Majd rákanalazzuk az almás rétesre.
7. Végül az almás rétest megkenjük krémmel, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.