
Amikor búcsúzik a nyár, hangulatos órákat szeretnénk eltölteni a négy fal között. Cukkini-sárgarépa levesünk egy tál boldogságot biztosít az évszakok váltakozása között, élénk színével pedig meghozza az őszi hangulatot.
Szeretjük azokat a recepteket, amik gyorsan elkészíthetőek, nem igényelnek sok hozzávalót, és mégis remek ízűek. Néha túl mozgalmasak a mindennapok, de kibírja ki meleg házi étel nélkül ? Senki! Inkább főzzük meg ezt a cukkini-répalevest, ami még a legnagyobb leves utálókat is az asztalhoz csábítja.
Miért? Mert az íze igazán krémes és aromás. És mivel most, hogy a nappalok ismét egyre rövidebbek és hűvösebbek, nincs is jobb, mint egy gőzölgő fazék köré gyűlni a barátokkal vagy a családdal az asztalnál.
A zöldséglevesek, mint például a cukkini- és sárgarépaleves, néha igazi életmentők. Egyszerűen nézzünk be a hűtőbe, hogy kiderítsük, mi maradt a zöldségrekeszben. Ezután mindent összedobhatunk egy nagy fazékban. Persze, ha van kedved még kreatívabbá válhatsz, és más fűszereket is használhatsz- például egy csipet curryport. Íme a recept, készítsd el három lépésben!
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 3-4 sárgarépa
- 2 burgonya
- 1 hagyma
- olaj
- 500 ml zöldségleves
- 200 ml vegán tejszín
- bors
- só
- curry por

Elkészítés:
1. Először mossuk meg a cukkinit és a sárgarépát, majd pucoljuk meg a burgonyát és a hagymát. Mindent felkockázunk.
2. Ezután az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, rövid ideig pirítjuk és felöntjük alaplével. Forraljuk fel, majd főzzük 15 percig. A zöldségeknek puhának kell lenniük.
3. A levest pürésítjük, hozzákeverjük a tejszínt és sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis curry port és már készen is vagyunk.