
Egy ínycsiklandó étel, mindössze harminc perc alatt.
A Bruschetta egy olasz klasszikus, amely elhozza a déli nyárakat. A tésztával pedig úgysem tudunk soha betelni… Akkor miért ne keverjük össze a két ételt? A bruschetta tésztával ez 30 perc alatt egyszerűen és könnyedén lehetséges. A friss, aromás alapanyagok, a vegán sajt és a legjobb tészta összeáll egy nyári és vegán receptben. És ami a legjobb benne, hogy az egyedényes tészta egyetlen edényben is elkészíthető!
Hozzávalók:
- 250 g farfalle tészta (vagy más típusú tészta)
- 300 g koktélparadicsom
- 1/2 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g paradicsom pesto
- 10 g bazsalikom és kakukkfű
- 50 g rukkola
- 4 g zöldségleves
- balzsamecet
- 20 g vegán sajt (reszelve)
- olivaolaj
- só
- bors

Elkészítés:
- A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, és pároljuk mindkettőt közepes lángon egy percig, amíg áttetsző nem lesz.
- Öntsünk 500 ml forrásban lévő vizet, a farfalle-t, a zöldséglevest és egy fél teáskanál sót a serpenyőbe. Forraljuk fel, és lefedve pároljuk körülbelül 12-14 percig, amíg a tészta al dente nem lesz. Közben keverjük, különösen a végén- amikor a víz már majdnem elfogy.
- A koktélparadicsomokat negyedeljük, és a fűszernövényekről szedjük le a leveleiket. Ezután a kakukkfüvet apróra vágjuk, a bazsalikomot pedig finom csíkokra.
- Egy nagy tálban keverjük össze a balzsamecet felét, 1 evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál vizet, hogy öntetet kapjunk. Az öntetet sóval, borssal ízesítjük, majd mindet összekeverjük.
- Amikor a tészta al dente, keverjük hozzá a paradicsompestót és 50 ml vizet, hogy sima mártást kapjunk. Dobáljuk bele a koktélparadicsomot és az apróra vágott fűszernövények kétharmadát, és melegítsük két-három percig.
- Osszuk el az ételt két tányérban. Szórjuk meg vegán sajttal, a maradék koktélparadicsommal valamint balzsamecettel díszítjük, és már ehetjük is.