
Ne aggódjatok, a joghurtos tiramisu semmivel sem rosszabb mint az eredeti, ezért tökéletes alternatíva azokban az időkben, amikor rendszeresen felmerül az édes desszert utáni vágy.
Egyetlen desszertnek sem sikerült olyan státuszba kerülnie, mint a tiramisunak. Sajnos az olasz klasszikus ugyanakkor egy tisztességes kalóriabomba – ezért nem kerül minden héten a tányérunkra. Azonban egy könnyed változat változtat ezen! Van egy receptem a számotokra, ami a kötelező mascarponét joghurttal és cukorral helyettesíti alternatív édesítőszerrel, például eritrittel. Próbáld ki, a recept itt található!
Hozzávalók:
- 6 vegán babapiskóta
- 2 eszpresszó
- 300 g tofu túró
- 300 g natúr szója joghurt
- 2 tk kakaópor
- Eritrit vagy tetszés szerinti édesítőszer (opcionális)

Elkészítés:
- A natúr szójajoghurtot és a tofutúrót összekeverjük egy tálban, és ízlés szerint édesítjük.
- Félbevágjuk a vegán piskótákat, mártsuk őket eszpresszóba, majd tegyük egy edény aljára. Erre vagy az üvegből készült rakott edény (hogy jól lássuk a rétegeket), vagy a (desszertes) poharak alkalmasak.
- Most kenjünk a tetejére egy keveset a joghurtos krémből, és a piskótával felváltva rétegezzük, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Fejezzük be a krémmel.
- Végül szórjuk meg a joghurtos tiramisut kakaóporral, és tálalás előtt tegyük legalább egy órára a hűtőbe.