Szépségápolás és utazás: A strand mellett aranyhomok helyett inkább sörhabot válasszunk!

A nyár beköszöntével mindannyian izgatottan várjuk a napsütést, a meleg időt és persze az idei vakációt. Azonban sokan közülünk nem gondolnak arra, hogy miközben élvezik a strandon töltött napokat, szükség van néhány extra lépésre is a szépségápolás terén.

Bár az aranyhomokos partok lenyűgözőek lehetnek, érdemes elgondolkodni azon, hogy valójában mennyire jó hatást gyakorolnak bőrünkre. Az aranyhomok ugyanis nagyon durva felülettel rendelkeznek, ami könnyen karcosodást okozhat bőrünkön. Ehelyett érdemes inkább sörhabbal puhítani és táplálni bőrünket.

A sörhab egy fantasztikus termék a szépségiparban. Gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően hidratálja és táplálja bőrünket. Továbbá segít csillapítani a napfény okozta irritációkat is.

De miért pont strandolás közben használjunk sörhabot? Nos, amikor vízpartra látogatunk, bőrünk folyamatosan ki van téve a nap sugarainak és a sótól való kiszáradásnak. Ezért fontos, hogy megfelelően hidratáljuk és tápláljuk bőrünket.

A sörhabot könnyedén elkészíthetjük otthon is. Elég csak egy kevés sört felverni habbá, majd finoman masszírozzuk be az arcunkba vagy testünkbe. Hagyjuk hatni néhány percig, majd öblítsük le langyos vízzel.

Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy szükség lehet néhány további lépésre is a szépségápolás terén strandon töltött napok után.

Például használhatunk tonizálót vagy hidratáló krémet a bőrünk puhítása érdekében. Továbbá javasolt rendszeresen exfoliálni is bőrünket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámsejteket és újrateremtsük ragyogóan sima felszínét.

Fontos emlékeztetnünk magunkat arra is, hogy mindig vigyük magunkkal napszemüveget és naptejet strandra. A napsugárzás ugyanis komoly kockázatokat jelenthet bőrünknek és szemünknek egyaránt.

Szóval legközelebb amikor strandolni indulunk, gondolkozzunk el azon, hogyan ápolhatnánk bőrünket még jobban. Inkább válasszuk a sörhabot az aranyhomok helyett, és ne feledkezzünk meg a további szépségápolási lépésekről sem.

A strandolás remek lehetőség arra, hogy élvezzük a nyarat és pihenjünk egy kicsit. De ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnunk az egészséges és tápláló szépségápolást. Tehát legyen része rutinunknak is a sörhab használata strandon töltött napokon!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?