A divat mindig is változékony volt, és folyamatosan új irányzatok jelennek meg a kifutókon. Az utcai stílus azonban mostanában hatalmas népszerűségre tett szert, és egyre többen választják ezt a laza, mégis stílusos megjelenést.

Az utcai stílus egyszerűen nem tartható semmilyen divatszabályhoz vagy trendhez. Ez az öltözködési forma inkább arról szól, hogy kifejezzük saját egyéniségünket és kreativitásunkat. A fiatalabb generációk között nagyon elterjedt lett ez az öltözködési mód, hiszen lehetőséget ad arra, hogy önazonosak legyünk anélkül, hogy bárkitől jóváhagyást kellene kérnünk.

Egyik legfontosabb eleme ennek a stílusnak a vintage kiegészítők használata. Az örök klasszikus darabok visszatértek a divatba: régi farmerdzsekiket viselünk úgy ahogy van vagy felvarrókkal díszítve; retró napszemüveget teszünk fel; csinosítunk pár évtizeddel ezelőtti ruhadarabokkal. Ezek a darabok emlékeztetnek minket az előző generációkra és időben való vándorlásra.

Az utcai stílusban a kényelem is fontos szerepet játszik. Az emberek nem szeretik, ha korlátozza őket ruházatuk, ezért olyan darabokat választanak, amelyek rugalmasak és könnyen mozoghatnak bennük. Például a sportcipők nagyon népszerűek lettek az utcai divatban. Ezek kényelmesek és mégis divatosak, így tökéletes kombinációt nyújtanak.

Az összevisszaság sem elvetendő ebben a stílusban: párducmintás sál egy egyszerű farmerdzsekivel vagy flitteres nadrág egy lezser pólóval? Miért ne! Az utcai stílus lehetőséget ad arra, hogy kísérletezzünk és játsszunk a ruhadarabokkal anélkül, hogy aggódni kellene azon, mit gondolnak mások rólunk.

Fontos megemlíteni azt is, hogy az utcai stílus mindenki számára elérhető áron van. Nem kell vagyonokat költenünk új kollekciókra vagy márkás darabokra ahhoz, hogy jól nézzünk ki – inkább értsük meg saját stílusunkat és vásároljunk olyan dolgokat, amelyek hozzáillenek hozzánk.

Az örök klasszikus trend mindig visszajön valamilyen formában a divatban. Az utcai stílus és a vintage kiegészítők együtt új életre keltenek olyan darabokat, amelyeket már rég elraktároztunk a gardróbban. Ezért ne felejtsük el megnézni az anyukánk vagy nagymamánk régi ruhatárát – lehet, hogy találunk néhány igazi kincset!

Az utcai stílus és a vintage kiegészítők kombinálása lehetőséget ad arra, hogy valóban egyedi megjelenést teremtsünk magunknak. Ne féljünk kitűnni a tömegből és hordani olyan dolgokat, amik tényleg összhangban vannak személyiségünkkel.

Ahogy azt mondani szokás: “A divat jön-megy”, de az örök klasszikus trend mindig velünk marad. Tehát itt az ideje felfedeznünk saját stílusunkat és élveznünk minden pillanatot az utcák stilizált dzsungelében!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?