Reggelente mindig rohanunk. Szinte mindig elkésünk, és minden időnket arra használjuk, hogy a hajunkat igazgassuk és az utolsó pillanatban összeválogassuk a ruháinkat. Az étkezésre pedig sajnos nincs időnk. De vajon mi történik velünk, ha nem reggelizünk?

A gyomrunk egy kicsit sértődött lesz. „Miért hagytok el minket?” – kiáltja mérgesen a belekben rejlő hangszórórendszer. „Minden nap itt vagyunk, készen állva az ételek befogadására, de ti csak tovább megytek rajtunk!”

A gyomrunknak is van szerepe az életünkben. Nem csak üresen lóg ott a testünk közepén, mint egy elveszett zsákcsont. A gyomor táplálékkal töltve boldogabb és elégedettebb.

Ha nem reggelizel, akkor hiányzik valami az életedből – például a teljesítményed és koncentrációd! Mert ugye tudod: aki nem eszik reggelit, annak leesik az IQ-ja is! Igen, ez így van! Az agyad éhezik!

De ne aggódj! Itt vagyok én, hogy segítsek neked megoldani ezt a problémát! És persze humoros módon!

Tudod miért fontos reggelizni? Mert a reggeli az első étkezés a nap folyamán. Ha nem eszel reggelit, akkor az olyan, mintha azt mondanád a testednek: „Szia test! Nem törődöm veled eléggé ahhoz, hogy egy kis időt szakítsak rád és tápláljalak!”

De miért kellene neked törődnöd a testeddel? Hát mert ez a te hajódban vagy! És ha ezt elrontod, akkor mit fogsz csinálni? Úgy fogsz járni mint Jack Dawson a Titanic-on – csak itt nincsenek Celine Dion dalok és Leonardo DiCaprio!

Szóval legyen benned némi empátia saját tested iránt! Ne hagyd magadat elmerülni az éhségben és rosszkedvben! Reggelizz bőségesen minden nap!

Egy kiadós reggeli segít fenntartani az energiaszintedet egész nap. Így nem leszel álmos és lusta – sőt, még talán mosolyogni is tudsz majd!

Reggelizzél gyümölcsöt, gabonapelyhet vagy tojást – mindegy mit választasz, csak ne hagyd ki ezt a fontos étkezést!

Tehát lépj túl az alibin: „Nem vagyok éhes reggel” – mondod. De tudod mit? Aki nem eszik reggelit, annak soha nem lesz igazán jó kedve sem.

Szóval figyelj rám és reggelizz! A gyomrod hálás lesz érte, és te is boldogabb leszel. És ha valaki megkérdezi tőled, hogy miért mosolyogsz olyan sokat, csak mond neki: „Reggeliztem!”

Source link

Vélemény, hozzászólás?