Alkohol és cigaretta, a két legkárosabb dolog

Az emberiség történelmében mindig is voltak olyan dolgok, amiket jobb lett volna soha nem felfedezni. Azt gondoltuk, hogy már rég túljutottunk ezeken a félresikerült találmányokon, de sajnos még mindig itt vannak közöttünk: az alkohol és a cigaretta.

Kezdjük az alkohollal. Egykoron azt hittük, hogy ez a csodaszer képes feloldani minden problémát. Ha szomorúak voltunk, megittunk egy pohár bort; ha boldogok voltunk, megittunk egy pohár bort; ha semmit nem éreztünk… na jó, akkor is megittunk egy pohár bort! De vajon miért? Talán azért mert úgy gondoltuk, hogy így leszünk igazán boldogok? Vagy csak egyszerűen szerettük volna megtapasztalni azt az érzést, amikor a padló táncol alattunk?

A cigarettával kapcsolatban pedig mit mondhatnék? Ez valami olyasmi, mint amikor valaki eldönti: “Hmm… tudod mit? Szerintem foglalkozzak valamivel ami biztosan le fog ölni.” És ekkor jönnek létre az ilyen furcsa találmányok: dohányzási szünetek munkahelyeken, ahol az emberek egymást gyilkolják egy kis füstért cserébe. És ne is beszéljünk már a dohányosokról, akik azt hiszik, hogy ők valami titkos szuperhősök, mert képesek lélegeztetni és füstölni egyszerre!

De várjunk csak… mi lenne, ha összeadnánk ezeket a dolgokat? Alkoholt inni és cigarettázni egyszerre? Azonnal elképzeltem egy olyan jelenetet, amiben emberek ülnek egy bárban és mindenki úgy néz ki mintha éppen meghalt volna. De nem haltak meg – csak élvezik az alkoholos cigaretta varázsát! Egy pillanatra elgondolkodtam: talán ez lesz a következő trend. Először úgy gondoltam, hogy ebben semmi értelme nincs… de aztán rájöttem: miért is ne?

Végül is mindannyian tudjuk, hogy az alkohol és a cigaretta rossz hatással van az egészségünkre. Tudományos kutatások szerint mindkettő hosszú távon komoly betegségeket okozhat. De vajon mit jelent ez pontosan? Hogyha nem vagyunk óvatosak, akkor lehetünk részegek és rákosak ugyanabban az időben?

Tehát itt vagyunk, az alkohol és a cigaretta között. Az egyik károsítja a májat, a másik pedig a tüdőt. De vajon melyikük győz? Talán soha nem fogjuk megtudni… de addig is, miért ne élveznénk mindkettőt egyszerre?

Vicceltem! Természetesen ez csak egy humoros megközelítés volt arra, hogy hogyan nézzünk rá az alkoholra és a cigarettára. Valójában mindannyian tudjuk, hogy ezek két nagyon káros dolog és jobb lenne kerülni őket. Tehát legyünk egészségesek és élvezzük az életet anélkül, hogy rászoknánk ezekre a veszélyes szokásokra!

Source link

Vélemény, hozzászólás?