A jó szex tanulható

Képzeld el a következő jelenetet: egy kis teremben összegyűlnek az emberek, hogy megtanulják a jó szex művészetét. A falon óriásplakátok lógnak, amiken izgató pózokat mutatnak be. Az előadó pedig egy rendkívül magabiztos és tapasztalt szexterapeuta, akinek minden mondata tele van erotikával és pikantériával.

Nos, kedves olvasóim, ez csak egy képzeletbeli helyszín volt. A valóságban persze nem így zajlik a dolog. De tény, hogy a jó szex tanulható – nem kell hozzá más, mint némi türelem és nyitottság.

Először is fontos megértenünk, hogy mindenki más igényekkel rendelkezik az ágyban. Ami neked vagy nekem tökéletesen működik, lehet, hogy másnak semmit nem jelent. Tehát az első lépés az egész folyamat során az kommunikáció.

Gondoljunk csak bele: mi lenne akkor, ha bárhol máshol is alkalmaznánk ezt a stratégiát? Például azt mondani a pékségben: “Kedves eladónő! Szeretném megrendelni azt a finom kiflit úgy 15 percnyire.” Vagy az autószerelőhöz fordulni: “Kedves Mester! Szeretném megjavíttatni a kocsimat úgy 50 ezer forintért.”

Nem, kedves olvasóim, ezek nem működő kommunikációs stratégiák. Ugyanez vonatkozik a szexre is. Nyugodtan mondjuk el egymásnak, hogy mi tetszik és mi nem. Az sem baj, ha közben nevetünk egy jót – a jókedv mindig fokozza az élményt.

A következő fontos dolog az odafigyelés. Ne csak magadra koncentrálj, hanem figyeld partnered reakcióit is. Ha valamit csinálsz, amihez láthatóan nem annyira pozitívul viszonyul, akkor válts irányt vagy próbálj ki más technikát.

De ne feledkezzünk el arról sem, hogy mindenki hibázhat. Előfordulhatnak vicces pillanatok vagy bénázások az ágyban – ez teljesen normális. Ne vegyük túl komolyan ezeket a dolgokat! Inkább nevessünk rajta és menjünk tovább.

Végül pedig: legyen benne fantázia! Kísérletezzünk új pózokkal vagy helyszínekkel – de természetesen csak abban az esetben, ha mindkét fél nyitott rá és élvezi is azt.

Szóval kedves olvasóim: tanuljunk a jó szex művészetét! Ne féljünk beszélni a partnerünkkel, figyeljünk egymásra és ne vegyük túl komolyan az egészet. A jó szex nem egy misztikus csoda, hanem valami, amit bárki elsajátíthat – akár humorosan is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?