Az ezotéria titkos jelei: Mit árulnak el rólad a szimbólumok?

Szeretek körülnézni a világban. Figyelni az emberekre, megfigyelni a dolgokat, és észrevenni az apró részleteket. Az utóbbi időben pedig egyre többet foglalkozom az ezotériával és az okkultizmussal. És amikor az ember elkezd kutakodni ezen a területen, hamar rájön, hogy mindenhol szimbólumok veszik körül. De vajon mit árulnak el rólunk ezek a jelek?

Az első dolog, ami eszembe jut, az a pentagramma. Ez a szimbólum egyértelműen összekapcsolódik a sátánizmussal és az okkultizmussal. De sokkal régebbi története van ennél. A pentagramma valójában egy ősi védelmi szimbólum, amelynek öt csúcsa az öt elemet jelképezi: földet, vizet, levegőt, tüzet és az étert. Ha pedig fejjel lefelé fordítjuk a pentagrammát, akkor az valóban azt jelzi, hogy az ember a sötét oldalra hajlik.

A következő szimbólum, amivel találkozunk, az a harmadik szem. A hinduizmusban és buddhizmusban ismert “ajna csakra” azt jelenti, hogy az emberi léleknek meg kell nyitnia a harmadik szemét, hogy elérje a megvilágosodást. Ez a szimbólum azonban sokkal több, mint pusztán egy spirituális jel. Azok az emberek, akiknek erős a harmadik szemük, általában nagyon intuitívak és okosak. De ugyanakkor hajlamosak lehetnek arra is, hogy túl sokat gondolkodjanak, és nehezebben kapcsolódnak másokhoz.

A harmadik jel, amire rá szeretném világítani, az a holdkő. Ez a szimbólum az életciklusok változásait jelképezi. A holdkő segítségével jobban megérthetjük saját érzelmeinket és érzéseinket. Azok az emberek, akiknek erős kapcsolatuk van ezzel a szimbólummal, általában nagyon érzékenyek és intuitívak.

Az utolsó szimbólum pedig a “hamsa” kéz. Ez a szimbólum különösen gyakori a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A hamsa kéz azt jelképezi, hogy Isteni oltalmat élvezünk. Azok az emberek, akiknek vannak hamsa ékszereik vagy tetoválásaik, általában nagyon spirituálisak és az életük során sok nehézséget tudnak legyőzni. Ugyanakkor ez a szimbólum azt is sugallja, hogy az embernek nagyon fontos a családja és a barátai.

Az ezotéria és az okkultizmus világában rengeteg szimbólummal találkozhatunk. Ezek a jelek azonban nem csak a spiritualitás vagy a vallás világához kötődnek. Az egyes szimbólumok általában valamilyen mélyebb érzelmi vagy pszichológiai vonást jelölnek meg bennünk. Amikor tehát találkozunk egy új szimbólummal, érdemes elgondolkodni rajta, hogy miért vonzódtunk hozzá, és mit árul el rólunk. Meglehet, hogy így jobban megismerjük önmagunkat és másokat is.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?