Szerintem sokunkkal előfordult már az a helyzet, hogy reggelente a fürdőszobában állva szemezgetünk a polcokon sorakozó szépségápolási termékek között, és csak álmélkodunk, hogy mit is kellene használni. Az utóbbi időben azonban egy újabb irányzat hódít a szépségiparban, amelynek mottója: kevesebb több.

Egyre többen fedezik fel ugyanis azt az egyszerű igazságot, hogy a bőrünknek nem minden napra és minden alkalomra szüksége van ugyanannyi és ugyanolyan típusú krémekre és egyéb kencékre. Az új trend szerint éppen ezért sokkal hatékonyabb lehet a kevesebb, ám annál magasabb minőségű termékek használata.

Az első lépés azonban mindig is az arctisztítás. Az új trendben ez azonban nem csak a megszokott arclemosáson és tonizáláson múlik: egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az arcvizek és szérumok, amelyek segítenek eltüntetni a bőrhibákat és javítani annak állapotát. Az egyik legnépszerűbb ilyen termék a hialuronsavas szérum, amely hidratálja és feszesebbé teszi a bőrt.

Az arcápolás mellett azonban az új trendnek köszönhetően egyre nagyobb figyelmet kap a testápolás is. Az illatos testvajak és testápolók helyett egyre többen választják a gyógynövényekből készült olajokat és krémeket, amelyek nemcsak hidratálják, de táplálják is a bőrt. Az argánolaj és a sheavaj például kiválóan alkalmas arra, hogy puhává és rugalmassá tegye a bőrt.

Az új trend azonban nem csak a termékek minőségében mutatkozik meg, hanem abban is, hogy mennyit használunk belőlük. A kevesebb több elve szerint ugyanis nem kell minden nap minden terméket használni: néha elég csak egy jó hidratáló krém vagy szérum használata, más alkalommal pedig csak egy jó minőségű arctisztító.

Az új trend tehát arra ösztönzi az embereket, hogy tudatosabban válasszanak és használjanak szépségápolási termékeket. Nem kell mindent megvenni, amit a reklámok diktálnak: inkább érdemes olyan termékekre beruházni, amelyek valóban hatékonyak és tartósak. A kevesebb több elve pedig arra ösztönzi az embereket, hogy ne agyonkenjék magukat krémekkel és kencékkel, hanem csak azt használják, amire valóban szükségük van.

Az új trend tehát nem csak a pénztárcának kedvez, de a bőrnek is. Érdemes tehát kipróbálni, hogy milyen hatással lehet a kevesebb több elve az arc- és testápolásra: talán meglepődünk az eredményen!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?