Ha nem élvezed a szexet a férjeddel, az egy nagy probléma. Nem csak neked, hanem neki is. De először el kell döntened, hogyan közöljed vele ezt a szomorú tényt. A döntés meghozatalához segítséget nyújtunk.

Első lépésben meg kell találnod az ideális időpontot és helyet. Nem szabad túlságosan kapkodnod a közléssel, de nem is lehet elhúzni, mivel már régóta aggaszt téged ez a probléma. Ehhez nyugodt, biztonságos környezetet kell biztosítanod mindkettőtöknek – akár a fürdőszobában, akár sétálva a parkban –, amikor beszélgetni tudtok egymással.

Azután meg kell találnod a megfelelő módot a kommunikációra. Mindenkinek más az ideje arra, hogy megfogalmazza a gondolatait és érzéseit, ezért ne erőltesd rá magad a férjedre sem. Ne feledd, hogy egy jó beszélgetéssel elkerülhetitek az alapvető feszültséget és csalódásokat.

Egy másik fontos dolog: ne vádold vagy bíráld őt! Ne helyezzed folyamatosan önmagadra és ne felejtsd el hangsúlyozni, hogy fontos szerepet játszik az egészséges párkapcsolatotokban. Ezután elmondhatod neki, hogy mi zavar téged ebben a konkrét helyzetben.

Végül fontos megjegyezni, hogy minden pár rendelkezik saját szabályaival a szexuális életük terén. Ha nem érzed magad jól ezzel, beszéld meg vele az igényeidet és megtaláljátok az optimális kompromisszumot! Ha mindent jól csináltok és megfelelően fogalmaztok meg mindent, akár újra fellobbannak majd az erotikus érintkezéseitek is!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?