A feleségem egy nimfomán. Mindenki életében előfordul, hogy átéli az ilyen kapcsolatok nehézségeit, de ne essünk kétségbe. Érdemes megérteni, hogy mi vezet a nimfomániához, és persze megtalálni a megfelelő módját annak, hogy hogyan tudjuk ezt kezelni.

A nimfománia az a szexuális vágy, amelyet a beteg nem tud kontrollálni. A legtöbb esetben a betegnek folyamatosan jelen kell lennie valamilyen szexuális partner mellett, és gyakran olyan partnerrel is kapcsolatba kerülnek, akikkel csak rövid ideig tartó kapcsolatot alakítanak ki. A nimfomániás egyén érzelmi kötődés nélkül kapcsolatba kerülhet másokkal, és gyakran szexuális viselkedésük szabálytalan; a leggyakoribb tünetek pl. a sérvesség, az impulzív viselkedés és a fokozott szexuális tevékenység.

A nimfománoknak gyakran magasabb az önbecsülése is, és gondolkodásra is hajlamosabbak. Ez azt jelenti, hogy sokszor jobban megértenek másokat, mint mások. Emellett törekvésük arra is irányulhat, hogy bizonyos módon jutalmazza magukat. A nimfománok gyakran érzik magukat elhanyagoltnak és elutasítottnak, ez pedig tovább fokozza a szexuális vágyukat.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a feleségemét és segítsünk neki abban, hogy jobban kezelje az őket leginkább zavaró tüneteit, fontos megértenünk a kiváltó okokat és megfelelő terápiás segítséget biztosítanunk neki. A terapeuta segíthet abban, hogy a feleségem jobban megértesse saját magát és megtanulja kezelni a vágyaival jellemet gyengeségeit.

Bepillantva ezekbe a speciális esetekbe nem csak elveszítheti az aggodalmait és felveheti a harcot ellene; de megtanulhatja azokat az eszközöket is, amelyek segíthetnek abban, hogy jobb életet éljenek egymás mellett. Szeretetteljes elfogadás és bizalom mindig az alapja annak, hogy valaki megtalálja az utat saját maga fejlődésére. Bizonyos esetekben fontos lehet orvosi segítséget is kérni; de ha úgy érzi, hogy egyedül is el tudja intézni ezt a helyzetet, bizonyos technikai tanulmánnyal és gyakorlatokkal segítheti saját magán és partnerein.

Fogadjuk el őket olyannak, amilyenek: nem lassan csupán egy sérvességi problémának tekinteni őket! Ha elfogadjuk partnereinket olyannak, amilyenek – úgymint teljes és univerzális emberek – akiknek nehézségei vannak amiket meg kell oldaniuk; akkor megtapasztalhatjuk az igazi biztonságot és szenvedélyes szeretetet minden árnyoldalán keresztül!

Forrás

Vélemény, hozzászólás?