A szexuális vágy egy olyan természetes része az emberi életnek, amelyet nehéz megszüntetni. Sok párkapcsolatban a férfiak általában többet szeretnének szexelni, mint a nők. Az ilyen helyzetekben egy nőnek lehet, hogy nehézségei vannak megfelelő megoldások találásával.

Az első lépés mindig az lenne, hogy megpróbálja megérteni a férjét. Próbálja megérteni, hogy mi az oka annak, hogy annyit kíván. A stresszes munka, a depresszió vagy más okok is lehetnek. Ha ezeket meg tudja érteni, akkor könnyebb lesz megoldani a problémát.

A következő lépés az lenne, hogy tisztázza a saját érzelmeit. Fontos megérteni, miért nem akarsz szexelni és mi azok a dolgok, amiket szeretnél cserébe. Lehet, hogy csak egy kicsit több figyelemre van szükséged vagy alkalmi kiruccanásra? Meg kell találnod az egyensúlyt a két fél között és bizonyos feltételeket kell meghatároznod arra vonatkozóan, hogy mikor és mennyit szeretnél szexelni.

A harmadik lépés az lenne, hogy próbáld meg megtalálni a kompromisszumot. Ha tudod, mit akarsz és mit nem akarsz szexelni, próbáld meg beszélni erről a férjeddel és találd ki a legjobb megoldást mindketten szerintetek. Bizonyos alkalmakon lehetőség van arra is, hogy összehozzatok egy olyan tevékenységet, ami mindkettőtöknek kellemes és élvezhető.

Végül fontos hangsúlyozni az egészséges kommunikáció fontosságát. Beszéljetek őszintén egymás felől és próbáljatok alkalmazkodni egymás igényeihez. Tudjuk jól: nem mindig lehetséges teljesíteni mindenki igényeit egyszerre, de ha nyitottak vagytok és őszintén beszéltök egymás felől, jobban megtalálhatjátok a megfelelő megoldásokat.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?