Többen átéltük már, hogy felizgulunk az exünkre gondolva. Sokan szembesülnek azzal, hogy még mindig éreznek valamit az exük iránt, bármennyire is próbálnak meg ellenkezni. Az ilyen érzéseket nem lehet könnyen elvetni, és sok esetben ezek az érzelmek továbbra is jelen vannak.

A felizgalom az exünkre gondolva természetes reakció, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy kapcsolatot akarunk velük. A legtöbb embernek ez a reakció oka az emlékek felidézése: a régi pillanatok visszajönnek. Ezek a pillanatok örömet okoznak, és ezek a pozitív érzelmek tudnak felizgatni.

Mások szerint viszont a felizgalom az exünkre gondolva annak köszönhető, hogy sok embernek hiányzik az exe, vagy mert félnek attól, hogy elveszítik őket. Az ilyen érzelmek természetesek, de fontos megérteni, hogy ezek az érzelmek csak időlegesek és nem feltétlenül jelentik azt, hogy kapcsolatot akarnak velük.

Az is fontos megérteni, hogy bármennyire is felizgulunk az exünkre gondolva, ezek az érzelmek gyakran múlnak. Ha továbbra is érezni fogjuk ezeket a felizgalmat okozó érzelmeket, fontos megérteni, hogy mi okozza őket és hogyan kell kezelni őket.

Végül fontos megjegyezni, hogy bármennyire is felizgulunk az exünkre gondolva, mindig fontos tisztelni magunkat és tudatosan dönteni arról, hogy mit szeretnénk csinálni. Ne engedjük magunkat úgy félrevezetni ebben a helyzetben és ne fogadjuk el olyan döntéseket amelyek nem felelnek meg nekünk.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?