A Zöldséges Bulgur Pilaf Mandulával és Szőlőszemekkel egy könnyen elkészíthető, finom és egészséges étel, amely sokféle alapanyagból áll. A pilaf egy nagyszerű módja annak, hogy összehozd a zöldségeket és a gabonákat, hogy egy egészséges és ízletes ételt kapj. Ez az étel különösen jó, ha szeretnél némi variációt adni a hagyományos zöldséges pilafokhoz.Hozzávalók:

– 1 csésze bulgur
– 2 csésze víz
– 1/2 csésze szőlőszem
– 1/4 csésze mandula
– 1/4 csésze olívaolaj
– 1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
– 1/2 csésze apróra vágott sárgarépa
– 1/2 csésze apróra vágott padlizsán
– 1/2 csésze apróra vágott zeller
– 1 gerezd fokhagyma
– 1/2 teáskanál őrölt kömény
– 1/2 teáskanál őrölt fahéj
– 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
– 1/2 teáskanál őrölt szegfűbors
– 1/2 teáskanál őrölt bors
– Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először is, hevítsük fel az olívaolajat egy nagy lábasban, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és főzzük meg addig, amíg meg nem puhul.

2. Adjuk hozzá a sárgarépát, a padlizsánt, a zellert, a fokhagymát és a fűszereket, és főzzük tovább, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

3. Adjuk hozzá a bulgurt és a vizet, és keverjük össze. Lassú tűzön főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolódik.

4. Keverjük hozzá a szőlőszemeket és a mandulát, és forraljuk tovább, amíg a bulgur teljesen meg nem puhul.

5. Készítsük el a zöldséges bulgur pilafot mandulával és szőlőszemekkel, és szórjuk meg friss petrezselyemmel, ha szeretnénk.

A Zöldséges Bulgur Pilaf Mandulával és Szőlőszemekkel egy könnyen elkészíthető, finom és egészséges étel, amelynek íze és illata fantasztikus. Egy kis időt vesz igénybe elkészíteni, de megéri a fáradságot. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd az ízeket és illatokat!

Source link

Vélemény, hozzászólás?