Hozzávalók:

– 2 csésze quinoa
– 1/2 csésze olívaolaj
– 1/2 csésze friss citromlé
– 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
– 1/4 csésze apróra vágott friss menta
– 1/4 csésze apróra vágott friss koriander
– 1/2 csésze apróra vágott fokhagyma
– 1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 1/2 csésze apróra vágott sárgarépa
– 1/2 csésze apróra vágott uborka
– 1/2 csésze apróra vágott padlizsán
– 1/2 csésze apróra vágott zöldpaprika
– 1/2 csésze apróra vágott sült cukkini
– 1/2 csésze apróra vágott sült padlizsán
– 1/2 csésze apróra vágott sült bébipaprika
– 1/2 csésze apróra vágott sült csiperkegomba
– 1/4 csésze olívaolaj
– 1/4 csésze friss citromlé
– 1/4 csésze apróra vágott friss petrezselyem
– 1/4 csésze apróra vágott friss koriander
– 1/4 csésze apróra vágott friss menta
– 1/4 csésze apróra vágott fokhagyma
– 1/4 csésze apróra vágott vöröshagyma
– 1 db avokádó
– Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először mossuk meg a quinoát alaposan és főzzük fel egy nagy lábosban annyi vízzel, hogy ellepje. Főzzük fedő alatt közepes lángon, amíg a quinoa teljesen meg nem puhul. Ezután szűrjük le a vizet és hagyjuk kihűlni.

2. Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat és keverjük bele a kockára vágott zöldségeket. Süssük őket közepes lángon, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és karamellizálódnak.

3. Keverjük össze a quinoát, a grillezett zöldségeket, a citromlevet, az olívaolajat, a petrezselymet, a mentát, a koriandert, a fokhagymát, a vöröshagymát és a sót és borsot ízlés szerint.

4. Az avokádót vágjuk kockákra és keverjük össze a salátával.

5. Adagoljuk a salátát és tálaljuk.

Ezzel a quinoa salátával grillezett zöldségekkel és avokádóval tehát egy egészséges és finom ételt készíthetünk, amelyet mindenki szeretni fog. Próbálja ki, és élvezze a finom ízeket!

Source link

Vélemény, hozzászólás?