
Zöldséges babfőzelék recept:
Hozzávalók:
- 1 csésze bab
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 közepes zöld paprika, apróra vágva
- 2 nagy sárgarépa, reszelve
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
- 2 csésze zöldségalaplé
- 1 csésze tejföl
- 1/4 csésze petrezselyem, finomra vágva
Elkészítés:
- A babot alaposan átmostuk, és fél órára beáztattuk.
- Az olajat egy nagy lábasban felmelegítjük, és hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. 3-4 perc alatt megpároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, a sárgarépát és a fűszereket. Két percet főzzük őket.
- Adjuk hozzá a babot, és a zöldségalaplét. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon főzzük 45-60 percig, amíg a bab megpuhul.
- Ha a bab megpuhult, adjuk hozzá a tejfölt, és főzzük még 5 percig.
- Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel.
Ezzel a zöldséges babfőzelék recepttel egészséges, roppant finom ételt készíthetünk, amely teli van ízletes zöldségekkel és vitaminokkal. Ön is megtapasztalhatja, milyen könnyű és ízletes ételt varázsolni a konyhájából!
A bab a fejesborsófélék családjába tartozik, és a világ egyik leggyakrabban fogyasztott gabonaféléje. Magas a fehérjetartalma, és gazdag forrása a szénhidrátoknak, rostoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak. A bab kiváló forrása a vasnak, a káliumnak, a magnéziumnak és a B-vitaminoknak, így fontos szerepet tölthet be a diétában. A bab főzése könnyű, és sokféleképpen variálható, így sokféle étel készíthető belőle, például saláták, levesek, főzelékek vagy gabonafélék formájában.