
Spenótos Feta Sajtos Omlett
Hozzávalók:
- 1/2 csésze apróra vágott spenót
- 1/4 csésze apróra vágott feta sajt
- 2 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1/4 teáskanál őrölt fehér bors
- 1/4 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A spenótot és a feta sajtot összekeverjük egy tálban.
- Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat, a tejet, a borsot és a sót.
- Egy serpenyőt felmelegítünk a sütéshez használt vaj vagy olajon.
- A spenótos feta sajtot a serpenyőbe tesszük, és összekeverjük a tojásos keverékkel.
- A serpenyőt közepes hőfokon sütjük, amíg az omlett meg nem sül, és aranysárga.
- Kérjük, hogy kérjük, és tálaljuk melegen.
Ez a recept remek lehet reggelire, de akár vacsorának is megfelelő. A spenót és a feta sajt kiváló ízpárost alkot, és a tojásokból készült omlett pedig tökéletesen ötvözi ezeket az ízeket. A fehér bors és a só pedig kiemeli az ételek ízét. Tálalhatjuk például frissen főtt krumplival vagy pirítóssal.