cukkinis parmezános röszti

Szerző: egiadmin Közzétéve:

Cukkinis parmezános rösti recept:

Hozzávalók:

  • 2 nagy cukkini
  • 1 tojás
  • 1/4 bögre finomra reszelt parmezán sajt
  • 1/4 bögre finomra őrölt zsemlemorzsa
  • 1/4 bögre liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • Olaj a sütéshez

cukkinis parmezános röszti

Elkészítés:

  1. Reszeljük le a cukkinit, és szorítsuk ki a levét egy tiszta konyharuhával.
  2. A tojást egy tálban keverjük össze a cukkinivel, a parmezán sajttal, a zsemlemorzsával, a liszttel, a sóval és a borssal.
  3. Olajat hevítsünk egy serpenyőben a közepes hőfokon.
  4. Adagoljunk a cukkini keverékből kis golyókat a serpenyőbe, és nyomkodjuk őket le, hogy röstik formájúak legyenek.
  5. Süssük a röstiket mindkét oldalukon, amíg aranybarna nem lesznek.
  6. Szedd ki a serpenyőből, és szervírozd melegen.

Ez a recept remek köretnek szolgálhat, de könnyen lehet belőle főétel is, ha valami zöldséges vagy húsos feltétet teszel mellé.

cukkinis parmezános röszti

 

Source link

Vélemény, hozzászólás?