padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 2 db közepes cukkini
  • 2 db közepes répa
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fűszerkeverék (pl. bazsalikom, oregánó, rozmaring)
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1/4 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 2 evőkanál reszelt sajt (pl. parmezán)

padlizsán

Elkészítés:

  1. A padlizsánokat és a cukkinit félbevágva, kb. 1/4 cm vastagságúra szeleteljük. A répát pedig vékonyan reszeljük le.
  2. Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk meg, míg a hagyma áttetsző lesz.
  3. Adjuk hozzá a zöldségeket (padlizsán, cukkini, répa), és fűszerezzük őket a fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Adjuk hozzá a vizet és a szójaszószt, és keverjük össze.
  4. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük a zöldségeket kb. 15-20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük össze időnként.
  5. Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, és helyezzük bele egy réteg padlizsán-cukkini keveréket. Szórjuk rá egy kis sajtot, majd ismételjük meg a rétegezést, amíg a zöldségek és a sajt elfogynak.
  6. Tegyük a tepsit a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-40 percig, amíg a sajt megpirul.
  7. Tálaljuk melegen, önmagában, vagy rizzsel, quinoával vagy kuskusszal.

padlizsán

A Isteni finom zöldséges rakott padlizsán bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.

Source link

Vélemény, hozzászólás?