
Hozzávalók:
- 2 db nagyobb padlizsán
- 2 db közepes cukkini
- 2 db közepes répa
- 1 db nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fűszerkeverék (pl. bazsalikom, oregánó, rozmaring)
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1/4 tk só
- 1/4 tk őrölt bors
- 2 evőkanál reszelt sajt (pl. parmezán)
Elkészítés:
- A padlizsánokat és a cukkinit félbevágva, kb. 1/4 cm vastagságúra szeleteljük. A répát pedig vékonyan reszeljük le.
- Egy nagyobb serpenyőben, közepes lángon, melegítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk meg, míg a hagyma áttetsző lesz.
- Adjuk hozzá a zöldségeket (padlizsán, cukkini, répa), és fűszerezzük őket a fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Adjuk hozzá a vizet és a szójaszószt, és keverjük össze.
- Fedjük le a serpenyőt, és főzzük a zöldségeket kb. 15-20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak. Keverjük össze időnként.
- Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, és helyezzük bele egy réteg padlizsán-cukkini keveréket. Szórjuk rá egy kis sajtot, majd ismételjük meg a rétegezést, amíg a zöldségek és a sajt elfogynak.
- Tegyük a tepsit a 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 30-40 percig, amíg a sajt megpirul.
- Tálaljuk melegen, önmagában, vagy rizzsel, quinoával vagy kuskusszal.
A Isteni finom zöldséges rakott padlizsán bejegyzés először EgészségBlog-én jelent meg.