
Hozzávalók:
- 1 csésze liszt
- 1 csésze növényi tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 csésze növényi olaj
Elkészítés:
- Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálban.
- Adjuk hozzá a cukrot, a növényi tejet és az olajat, és keverjük össze alaposan, hogy ne legyenek benne darabok.
- Melegítsük fel egy serpenyőt közepes hőfokon.
- Adjunk egy evőkanálnyi masszát a serpenyőbe, és forgassuk el, hogy az egész serpenyőt bevonja a masszával.
- Süssük a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára.
- Tálaljuk melegen, és tetszés szerint töltsük meg lekvárral, mézzel, vagy bármilyen más kedvenc feltétünkkel.
Fontos megemlíteni, hogy az eredmény a növényi tej fajtájától is függ, mivel a sűrűbb tejeknél nehezebben fog összeállni. Ha a massza túl vékony, akkor hozzáadhatunk egy kis lisztet, ha pedig túl sűrű, akkor hozzáadhatunk egy kis tejet.
Remélem, hogy ez a recept segít neked készíteni a saját tojás mentes palacsintádat!
