A férfiak sokszor lehetnek 40 vagy 70 évesek, egy dolog közös bennük: szerelmesek fiatal lányokba. Honnan ez a vonzalom azokhoz a nőkhöz, akik alkalmasabbak lennének inkább leánynak vagy akár unokának? Több oka is van, és meg fogsz lepődni a miérteken.

A szépség ideálja

„Kétség kívül bárkibe beleszerethetsz, életkortól függetlenül. Minden ember a Földön méltó a szeretetre, és képes is kiváltani azt. De egy fiatal szépségnek nincs szüksége plasztikai műtétre, botox injekcióra vagy rengeteg sminkre, hogy vonzónak tűnjön. A gyengédség számára olyan, mint egy axióma ”- mondja a 70 éves francia Roland. Egy népszerű közösségi oldal nyílt terein ismerkedett meg nála fél évszázaddal fiatalabb kedvesével, most pedig elválaszthatatlanok. De meddig?

A 43 éves fotós, Eduard miután szakított feleségével- aki mellesleg öt évvel volt fiatalabb nála- most szilárdan meg van győződve arról, hogy a korosztályával való kapcsolatnak vége, a válás második fiatalságot adott neki. Ám az emberiség erős felének képviselői nem bolondok, mint azt kijelentéseik alapján feltételezni lehetne. A férfiak éppúgy megértik, mint mi – az élet gyorsan telik, a fiatalság homokként folyik át az ujjakon, és nem akarnak mást, mint megpróbálni mindent elölről kezdeni, amíg még lehetséges. Nehéz megmondani hogy ez a legtöbb esetben igazi szerelem lesz-e, vagy csak a hasonlatossága, a megtévesztés, a meghamisítás. Bár vannak kivételek ez kétségtelen, de tény, hogy az öregségtől is fél az ember. Ebből a következő férfias állítás következik: egy „harminc feletti” nő nem képes kalandra, míg egy fiatalabb kész egyből mindenbe belemenni.

„Az idős nők nem tudják hogyan kell úgy szeretni, mint a fiatalok” – osztja meg gondolatait egy másik elveszett fiatalság keresője. Valójában a szerelemnek semmi köze az igaz szerelemhez. Sokkal könnyebb beleugrani a mélyvízbe, amikor senki sem vár otthon.

Uralni és uralkodni

Ha egy nő önellátó, képzett, sok mindent elért külső segítség nélkül, akkor gyakorlatilag lehetetlen kezelni. De egy fiatalnál teljesen más a helyzet. „Egy 30 év feletti nő abszolút mindent tud. Nem kell semmire sem tanítani” – erről meg van győződve a 40 éves Alexander. „Tudja, hogyan kell viselkedni az ágyban, tudja hogyan működik az élet, és ami a legfontosabb, tudja, hogyan kapja meg,amire szüksége van, azonnal a helyszínen. Nem tudok neki adni semmit, már mindene megvan. Egy nálam húsz évvel fiatalabb lánnyal való kapcsolatban ismét igazi macsónak érzem magam. Jó érzés elkapni a kedvesedre irányuló gyönyörködtető pillantásokat, és tudni, hogy ő csak a tiéd” – magyarázza a férfi.

A társadalmi státusz hiánya, a sikeres karrier és a magas fizetések a férfiban a saját felsőbbrendűségének, dominanciájának érzését kelti. Más szóval – nagyszerű módja annak, hogy szórakoztassa a sajátegóját. Igaz, van egy probléma. Annak a nőnek akinek nincs pénze, mindenhol és mindig fizetni kell. 

Olyan nőt próbál találni, mint a saját anyja

Az egyik férfi, aki egy nála jóval fiatalabb lányt választott élete párjának, így nyilatkozott: „Édesanyám mindig is 30 évesnek nézett ki. Ideál volt számomra, és olyat kerestem, aki legalább egy kicsit hasonlít rá.”

A házasság “normálisságának” fogalmát valóban a szülők határozzák meg. Ez a képlet egyébként nem csak a férfiaknál működik, hanem nálunk nőknél is. Nem véletlenül van az, hogy a lányok a legtöbb esetben bizonyos változtatásokkal, de megismétlik az anyjuk sorsát. Ha az anya és az apa lenyűgöző korkülönbséggel rendelkezik, akkor a gyermek is ilyen házastársat keres “a képben és a hasonlatban”.

Ezen kívül régóta ismert tény, hogy egy férfi sokkal óvatosabban védi a „belső gyermekét”, mint egy nő, ami azt jelenti, hogy később érik. Ez egy másik ok, amiért az emberiség erős fele öntudatlanul a „fiatalabb generáció” felé hajlik. Bármilyen nevetségesen hangzik is, de egy férfi soha nem válhat meg a gyerekkorától. Az hogy fel kell nőnie, igazi tragédia számára. 

Forrás

Vélemény, hozzászólás?